П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСамий сезон: надзвичайно ароматний бісквіт з айвою

Самий сезон: надзвичайно ароматний бісквіт з айвою

Этот материал также доступен на русском языке
У цьому пирозі розкривається воістину розкішний аромат айви. Зробіть його і не пошкодуєте – він стане прекрасним доповненням до чаю.

Також чудово доповнить чаювання чудове вівсяне печиво.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Цукор – 100 г;
  • Пшеничне борошно – 80 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Ванільний цукор – 5 г.

Начинка:

  • Цукор – 30 г;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Айва – 1 шт (велика).

Приготування:

Начинка:

  1. Айву очищаємо від насіння й шкірки та нарізаємо слайсами.
  2. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, насипаємо цукор і додаємо нарізану айву. Прогріваємо масу до повної карамелізації цукру й не забуваємо постійно помішувати.
  3. Перекладаємо готову айву з карамеллю у форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом.

Тісто:

  1. Додаємо в яйця цукор і ванільний цукор. Збиваємо доти, доки об’єм не збільшиться і не посвітлішає.
  2. Просіваємо борошно і додаємо в яєчну масу частинами. 
  3. Перемішуємо тісто до однорідності – воно має бути рідким, за консистенцією схожим на сметану.
  4. Викладаємо тісто у форму на айву в карамелі.
  5. Ставимо форму в розігріту до 180°С духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин.
  6. Готовий пиріг перевертаємо начинкою догори і даємо охолонути. Потім нарізаємо порційно і подаємо до ароматного чаю.

Враховуйте, що кількість борошна потрібно буде трохи збільшити або зменшити – орієнтуйтесь на правильну консистенцію тіста. Також зверніть увагу, що духовки працюють по-різному – температурний режим і час випікання можуть відрізнятися.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні