На думку дієтологів, ці корисні ласощі – халва. У халві міститься клітковина, яка допомагає покращити роботу шлунково-кишкового тракту.
Халва буває різною та властивості у неї теж різні. Так, традиційна халва з соняшника багата на вітамін Е, який допомагає уповільнити процес старіння і запобігає появі серцево-судинних захворювань.
В арахісовій халві багато кремнію, який необхідний для кісток, зубів, шкіри, хрящів та сухожиль.
У кунжутній халві багато кальцію, а в мигдальній – магнію.
Справжнім джерелом омега-3 жирних кислот є халва з лляного насіння, вона нормалізує рівень холестерину і має протизапальну дію.
Але їсти халву можна не всім. Ці ласощі протипоказані при діабеті та ожирінні.