П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк господині правильно вибрати печінку?

Як господині правильно вибрати печінку?

Этот материал также доступен на русском языке
Усього 48 годин. Такий термін зберігання печінки.

Яку печінку краще купувати? Звичайно свіжа буде кориснішою, але цей субпродукт дуже швидко псується. Завжди є ризик купити несвіжий. Щодо замороженої печінки – вона може зберігатися до трьох місяців.

Як правильно вибрати печінку?

1. Зверніть увагу на зовнішній вигляд продукту. Печінка має бути пружною, м’якою, вологою та блискучою, без подряпин та пошкоджень. Наявність плям і кров’яних згустків є неприпустимим: вони можуть свідчити про розрив жовчного міхура – у цьому випадку продукт буде гірким.

2. Колір печінки повинен бути ні занадто світлим, ні занадто темним. Хороша яловича печінка має відтінок стиглої вишні, свиняча — червонувато-коричневий. Колір курячої печінки варіюється від світло-коричневого до коричнево-червоного, а печінка індички – темно-червона.

3. Свіжа печінка має солодкуватий аромат. Кислий запах свідчить про те, що продукт зіпсований.

4. На поверхні замороженої печінки не повинно бути надлишків льоду, а сама вона не повинна мати помаранчевого відтінку. Такі ознаки свідчать, що продукт або кілька разів заморожували, або переморозили.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні