Абрикосовий конфітюр готується досить просто і кількість інгредієнтів для його приготування мінімально. Абрикосовий конфітюр можна подати до столу та чаю як самостійні ласощі, або використовувати як начинку для різної солодкої випічки.
Абрикосовий конфітюр
Абрикоси – 1 кілограм, цукор – 500 грамів, желатин – 1 столова ложка з верхом.
- Абрикоси помити та видалити кісточки.
- М’якоть перебити в чаші блендера до стану пюре.
- Желатин змішати з 50 г (2,5 столові ложки, без верху) цукру, додати до абрикосового пюре і перемішати.
- Перекласти масу в каструлю, всипати цукор, що залишився, довести до кипіння і варити 20 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
- Готовий конфітюр розлити по стерилізованих банках та закрити кришками.
Перевернути банки, укутати та залишити охолоджуватися. Зберігати у темному прохолодному місці.