Готується вишнева бабка дуже просто, всього за кілька дій, а виходить дуже ароматною, соковитою та смачною. Такий десерт можна і приготувати домашнім, і на святковий стіл подати.
Бабка із вишень
Вишні – 250 грамів, сметана – 4 столові ложки, яйця – 2 штуки, цукор – 3 столові ложки, борошно – 3 столові ложки, масло вершкове – 1 столова ложка, сухарі панірувальні – 1 столова ложка, кориця та бодян – за смаком.
- Вишні промити, очистити від кісточок і засипати 1 столовою ложкою цукру.
- У яєць відокремити жовтки від білків. Білки збити, а решту цукру розтерти з яєчними жовтками і сметаною.
- Потім додати борошно,добре перемішати, ввести збиті білки і вишні.
- Форму для випікання змастити маслом і посипати сухарями.
- Викласти в неї масу і випікати при температурі 180 градусів до золотистого кольору.