П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗ чого приготувати адигейську сіль і чому сіль треба готувати

З чого приготувати адигейську сіль і чому сіль треба готувати

Этот материал также доступен на русском языке
Адигейською сіллю називають суміш, яка включає сіль кухонну, сушений часник, сушені трави, чорний і солодкий перці.

Сіль не просто перемішана з травами та приправами, а проходить етап готування і вбирає усі смакові якості та корисні властивості приправ.

Інгредієнти

Сіль – 250 г, часник – 50 г, паприка – 1 чайна ложка, кріп сушений – 1 чайна ложка, орегано – 1 чайна ложка, хмелі-сунелі – 1 чайна ложка, перець чорний мелений – 1 чайна ложка, перець червоний пекучий – 0,5 чайної ложки.

Як готувати

  • Часник очистити, пропустити через прес або подрібнити у блендері.
  • Висипати сіль у подрібнений часник і ретельно перемішати.
  • Сухі трави та спеції висипати в масу з сіллю та часником.
  • Змішати всі інгредієнти, маса має стати однорідного кольору.
  • Далі суміш треба висушити при кімнатній температурі – протягом дня. У духовці – 40-60 хвилин при температурі трохи більше 50 градусів, до розсипчастого стану. Під час сушіння суміш дістати 2-3 рази і перемішати.
  • Пересипати готову приправу у скляну банку. Щільно закрити кришкою і зберігати в сухому місці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні