Домашні пампушки
Молоко тепле – 500 мілілітрів, дріжджі сухі – 18 грамів, яйця – 2 штуки, цукор – 170 грамів, сіль – 2 чайні ложки, масло вершкове – 100-150 грамів, борошно – 1 кілограм, цукор для прикрашення і олія для смаження.
У теплому молоці розвести дріжджі, цукор та сіль. Вбити яйця, додати розтоплене вершкове масло, борошно і замісити м’яке тісто. Місити близько 5 хвилин, накрити плівкою та рушником і залишити у теплому місці підходити.
Тісто викласти на стіл, присипаний борошном, і обім’яти в борошні. Розділити на шматочки по 80-90 грамів, розкачати коло і сформувати ковбаску.
Розтягнути руками ковбаску дуже тоненько і скласти навпіл з нахльостом (щоб вийшла кіска). Згорнути краї навколо сформованого кільця і дати пампушкам постояти не більше 15 хвилин.
Смажити на середньому вогні до золотистого кольору. Готові пампушки обваляти в цукрі.
Печінкові оладки
Печінка – 600 грамів, яйце куряче – 2 штуки, олія – 4 столові ложки, борошно – 3 столові ложки, цибуля – 1 штука, сіль та спеції – за смаком.
- Підготовлену печінку нарізати шматочками.
- Цибулю очистити, нарізати невеликими кубиками і обсмажити до золотистого кольору.
- Шматочки печінки, цибулю, яйця, сіль, спеції подрібнити до однорідної маси.
- Додати в масу борошно і ще раз перемішати.
- Сковороду змастити олією і розігріти. Ложкою викладати печінкове тісто на сковороду і обсмажувати з обох боків до рум’яної скоринки.
Також оладки можна трохи тушкувати у невеликій кількості води 3-4 хвилини після обсмажування, накривши сковороду кришкою і зменшивши вогонь.
Щоб печінкові оладки вийшли пишними, в тісто можна додати пару ложок манної крупи або вівсяних пластівців.
Швидка піца «Маргарита»
Фарш – 500 грамів, помідори – 3 штуки, твердий сир – 250 грамів, багет – 1 штука, петрушка – 1 пучок, рослинна олія – за смаком.
- Сковороду розігріти і обсмажити на ній фарш протягом 5-8 хвилин.
- До фаршу додати очищені від шкірки і крупно нарізані помідори. Томити все близько 15 хвилин, поки не випарується рідина.
- Багет розрізати вздовж і прибрати м’якоть із середини. Підсушити хліб у духовці кілька хвилин.
- Сир натерти на тертці, а петрушку подрібнити.
- Розкласти фарш з помідорами і сир по обох половинках багету. Посипати зверху петрушкою і випікати в духовці ще п’ять хвилин.