Яйця допомагають підтримувати м’язову та кісткову масу, благотворно впливають на серце, покращують роботу мозку.
Також у яйці міститься холін, який є ефективним засобом для профілактики деменції (погіршення розумової діяльності).
А теорія, що через яйця у крові підвищується рівень холестерину, давно застаріла. Як показують дослідження, рівень холестерину в організмі після вживання яєць не змінюється, його підвищення викликають смажені продукти та фаст-фуд.
Користь яєць підтверджує і нутриціолог Анастасія Голобородько. Вона впевнена, що яйця можна їсти щодня, причому при варінні жовток має залишатися рідким. Фахівець пояснює:
«Це не призводить до серцевих захворювань, не збільшує фракцію поганого холестерину, не робить судини жорсткими, не стимулює запалення».
Однак при цьому вона попереджає, що людям з надмірною вагою, діабетом і в літньому віці з яйцями потрібно бути все ж таки обережними і обмежити їхню кількість до 5-6 штук на тиждень.
Читайте також:
Як правильно варити яйця, щоб зберегти вітаміни – розкрито головний секрет.