Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно варити яйця, щоб зберегти вітаміни – розкрито головний секрет

Як правильно варити яйця, щоб зберегти вітаміни – розкрито головний секрет

Этот материал также доступен на русском языке
Яйця – улюблена їжа багатьох українців, вони не лише смачні, а й корисні. Хоча за деяких способів приготування вітаміни губляться і яйця не несуть жодної користі нашому організму.

Але є спосіб, що допоможе зберегти всі корисні речовини. І саме про нього ми сьогодні розповімо. Для цього потрібно взяти яйця, опустити в каструлю і залити холодною водою, накрити кришкою і поставити на вогонь.

Потрібно дочекатися, поки закипить вода, після чого потрібно відразу вимкнути вогонь і залишити яйця в гарячій воді на кілька хвилин.

Те, скільки потрібно тримати яйця в гарячій воді, безпосередньо залежить від того, які яйця ви хочете отримати. Для яєць некруто зварених достатньо буде потримати їх у окропі 3 хвилини, для яєць у мішечок – 6 хвилин, а для яєць круто зварених – 14 хвилин.

Після цього яйця потрібно залити холодною водою, щоб легко очищалися від шкаралупи.

Завдяки цьому способу приготування можна зберегти в яйцях фолієву кислоту та вітаміни групи В, які дуже потрібні та важливі для нашого організму. А ще, яйця, зварені таким способом, виходять смачнішими, ніж ті, що вирують у воді.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, для чого господині натирають курячі яйця олією.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні