Щоб сповна використовувати джерело вітамінів і мінералів, потрібно знати про тонкощі заощадження щавлю, крес-салату, естрагону та ін.
- Зів’ялий кріп, петрушку, а також кінзу, руколу і селеру можна покласти на нетривалий час у воду з оцтом. А листя салату добре потримати у трохи підігрітій воді.
- Для зберігання петрушки та кропу в холодильнику спробуйте такий спосіб.
- Зелень перед зберіганням складіть у пластиковий контейнер і залийте холодною водою так, щоб все листя було під водою.
- Закрийте контейнер кришкою і помістіть у холодильник на 5-7 годин.
- Вилийте з контейнера воду, вийміть зелень, струсіть залишки води.
- Потім знову покладіть у порожній контейнер, закрийте кришкою і поставте у холодильник.
Так кріп і петрушка будуть свіжими приблизно два тижні.