Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк поповнити весняний авітаміноз: готуємо смачну хрумку квашену капусту

Як поповнити весняний авітаміноз: готуємо смачну хрумку квашену капусту

Этот материал также доступен на русском языке
Капуста - це відмінне джерело вітамінів С і К, яке важливе для згортання крові. У квашеній капусті є вітамін В12, необхідний для здоров'я нервової системи, а також вітамін А, важливий для шкіри, кісток та очей. До складу продукту також входять натрій, магній, калій та кальцій.

Капусту їсти корисно цілий рік, а навесні і ще як!

Капуста за рецептом виходить ароматна, зі смаком мочених яблук.

Інгредієнти:

– капуста, 3 кг;
– морква, 300 г;
– гвоздика, 2 шт;
– сіль, 3 ст.л;
– цукор, 1 ст.л;
– лавровий лист, 2 шт;
– перець запашний, 6 шт.

Приготування:

  • Видаляємо верхнє листя з капусти і шаткуємо її. Змішуємо капусту з цукром і добре переминаємо руками.
  • Морква натираемо на великій тертці і перемішуємо з капустою. Додаємо сіль та всі спеції, змішуємо мау.
  • Укладаємо салат у ємність, утрамбовуємо і ставимо зверху гніт. Залишаємо капусту за кімнатної температури на 3 – 4 дні.
  • Протягом цього періоду протикайте капусту, щоб виходило повітря і капуста квасилася рівномірно.
  • Розкладаємо по банкам, закриваємо кришками і ставимо в прохолодне місце.

Запорука успіху цього та й будь-якого рецепту квашеної капусти в тому, що

  • капусту краще брати пізніх сортів, причому качани повинні бути без пошкоджень.
  • Не дайте їй перестояти в теплі, інакше вона розм’якне і перетвориться на несмачну масу.
  • Кваситися капуста повинна тільки у дерев’яному, скляному або емальованому посуді.
  • Завжди дотримуйтесь співвідношення інгредієнтів – моркви та капусти, солі.
  • Щоб заготівля була ще ароматнішою та смачнішою, додайте до неї сухе насіння кропу, достатньо 1.5 ч.л.

Раніше ми писали, що приймати для посилення апетиту?

Нове на сайті