Капусту їсти корисно цілий рік, а навесні і ще як!
Капуста за рецептом виходить ароматна, зі смаком мочених яблук.
Інгредієнти:
– капуста, 3 кг;
– морква, 300 г;
– гвоздика, 2 шт;
– сіль, 3 ст.л;
– цукор, 1 ст.л;
– лавровий лист, 2 шт;
– перець запашний, 6 шт.
Приготування:
- Видаляємо верхнє листя з капусти і шаткуємо її. Змішуємо капусту з цукром і добре переминаємо руками.
- Морква натираемо на великій тертці і перемішуємо з капустою. Додаємо сіль та всі спеції, змішуємо мау.
- Укладаємо салат у ємність, утрамбовуємо і ставимо зверху гніт. Залишаємо капусту за кімнатної температури на 3 – 4 дні.
- Протягом цього періоду протикайте капусту, щоб виходило повітря і капуста квасилася рівномірно.
- Розкладаємо по банкам, закриваємо кришками і ставимо в прохолодне місце.
Запорука успіху цього та й будь-якого рецепту квашеної капусти в тому, що
- капусту краще брати пізніх сортів, причому качани повинні бути без пошкоджень.
- Не дайте їй перестояти в теплі, інакше вона розм’якне і перетвориться на несмачну масу.
- Кваситися капуста повинна тільки у дерев’яному, скляному або емальованому посуді.
- Завжди дотримуйтесь співвідношення інгредієнтів – моркви та капусти, солі.
- Щоб заготівля була ще ароматнішою та смачнішою, додайте до неї сухе насіння кропу, достатньо 1.5 ч.л.
Раніше ми писали, що приймати для посилення апетиту?