На пенсії - Живемо!

Чи правильно ми використовуємо тефлонові сковорідки?

Этот материал также доступен на русском языке

Тефлоновая  сковорода
Сьогодні тефлонова сковорода замінила нам звичну чавунну. Посуд з тефлоновою поверхнею – практичний та зручний варіант, який дозволяє економити на олії під час смаження.

Однак слід знати, як правильно використовувати тефлонові сковорідки, щоб не зашкодити здоров’ю.

  • Не розігрівайте порожню сковороду протягом тривалого часу – через це може вигоріти покриття і почнеться виділення шкідливих речовин.
  • Готуйте на середньому, а не сильному вогні.
  • Під час приготування їжі використовуйте дерев’яні або силіконові лопатки (металеві можуть пошкодити поверхню тефлону). Під час миття сковороди не використовуйте шкребки для посуду.
  • Не використовуйте старий тефлоновий посуд, оскільки зіпсований тефлон – зі сколами, тріщинами або іншими дефектами стає дуже небезпечним. Під час нагрівання матеріал починає виділяти отруйні речовини.
Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?