На пенсії - Живемо!

Чому улюблена груша приносить гіркі та терпкі плоди?

Этот материал также доступен на русском языке

груша
Іноді перші плоди улюбленого сорту груші зовсім не тішать. Начебто і деревце при покупці було здорове і сорт обраний правильно, але сам смак плодів залишає бажати кращого. У чому причина гіркоти у фруктах?

Питання читачки: «Влітку, нарешті, дочекалася першого врожаю ранньої груші, але радість затьмарило засмучення: плоди терпкі, гіркі, несмачні. У чому причина?”

Грушу, в основному, прищеплюють на айві та дичці. Якщо підщепа – дичка, плоди будуть солодкими, маслянистими, без крупинок. Якщо айва – терпкими, з гіркуватістю і крупинками. Айву краще використовувати для щеплення пізніх сортів, які після зберігання втрачають ці негативні якості. На жаль, недобросовісні «підприємці» часто не звертають належної уваги на вибір підщеп. І ранні сорти можуть запросто прищепити на айву. Ну, а покупці потім шукають причину, чому плоди не солодкі, а терпкі та гіркі.

Початківцям садівникам, які купують готові саджанці, потрібно звертати увагу на кореневу систему. Якщо підщепа – дичка, вона стрижнева, нагадує тоненьку моркву, якщо айва – кудлата, мочкувата.

Л.Б. Михайляк, садівник-досвідник

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?