У салі, незважаючи на його жирність, міститься безліч необхідних організму вітамінів, макро- та мікроелементів. За словами лікарів, вживання свинячого сала допомагає зробити імунітет міцнішим, а також покращує мозкові функції, у тому числі знижує ризик хвороби Альцгеймера.
Позитивно діє свиняче сало і на судинну систему – активує виведення з організму холестерину. Крім того, сало містить багато антиоксидантів, і у людей, які вживають його час від часу, знижується ймовірність виникнення онкологічних захворювань.
СКІЛЬКИ З’ЇСТИ?
ієтологи рекомендують з’їдати не більше одного-двох шматочків сала на день. Засвоїтися його жирам в організмі допоможуть зелень і чорний хліб.
ПРОТИПОКАЗАННЯ
Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура і печінки, а також тим, хто страждає на атеросклероз, серцеві порушення, ожиріння , від сала краще все ж таки відмовитися.