П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'я«Зерна» молодості: квасоля і сочевиця

«Зерна» молодості: квасоля і сочевиця

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені довели, що для уповільнення процесів старіння, з віком треба їсти менше тваринного білка – м'яса. Його радять замінювати рослинним білком, який міститься в бобових (боби, квасоля, горох, сочевиця, нут тощо).

Якщо ви досі ставитеся до цих продуктів з упередженням, подумайте: бобові гальмують розвиток хвороб старості, таких як атеросклероз, діабет 2-го типу, ішемічна хвороба серця, інсульт, інфаркт, катаракта, остеопороз та інші.

Ще одна перевага – бобові містять велику кількість харчових волокон, які поглинають токсини, канцерогени і сприяють їх виведенню з організму.

Вважають, що ці продукти мають бути на столі у кожного. Але квасоля та горох – важка для перетравлення їжа, тому їх потрібно вживати з обережністю людям із захворюваннями травної системи і хворим на подагру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні