Одним із головних ворогів нашої кісткової системи є сіль – натрій, з якого вона складається, вимиває з крові кальцій. Щоб заповнити втрату цього елемента, організм бере його з кісток – єдиного резерву кальцію в організмі.
Для зміцнення кісток потрібно відмовитися від напівфабрикатів і зменшити кількість солі в раціоні.
Крім того, на стан кісткової тканини негативним чином впливають так звані трансжири – пальмова олія, маргарин. Вони блокують синтез вітаміну К, що допомагає організму засвоювати кальцій.
Трансжири є у випічці, кондитерських виробах, майонезі та майонезних соусах, морозиві, плавлених сирках, консервах, тому при покупці будь-яких продуктів звертайте увагу на їх склад – там не має бути гідрогенізованих олій.
Для здоров’я кісток корисно їсти багато фруктів, зелені та продуктів, багатих на калій, оскільки він уповільнює втрату кальцію.