П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи можливе передозування організму фруктами та овочами?

Чи можливе передозування організму фруктами та овочами?

Этот материал также доступен на русском языке
Влітку багатьох шанувальників фруктово-овочевої дієти переповнює радість. Нарешті можна наситити організм натуральними вітамінами! – радіють вони, не підозрюючи, що навіть корисне харчування може призвести до так званого передозування.

Із вживанням овочів та фруктів головне – не переборщити, застерігають дієтологи.

Вони наполегливо нагадують про те, що повна відмова від тваринної їжі організму не на користь. Так само, як і надмірне поїдання зелені та деяких інших літніх продуктів.

Наприклад, крім зелених добавок до столу, не рекомендується зловживати кавуном, малиною, цитрусовими, смородиною, кислими яблуками, часником.

  • Кавун, хоч сам по собі і корисний тим, що нормалізує стілець, у великих кількостях викликає печію та відрижку.
  • Малина, з’їдена натщесерце, здатна спровокувати почастішання стільця.
  • Цитрусові, смородина, кислі яблука є «підбурювачами» виразки та гастриту,
  • часник – небажаний гість при грижі стравоходу.

Але навіть і в розумних межах не рекомендується заповнювати весь раціон харчування овочами та фруктами, оскільки в рослинній їжі немає важливого для організму компонента –білка, в той час як саме він є основним будівельним матеріалом для клітин, що допомагає їм активно оновлюватись.

Тож у будь-якому випадку слід обов’язково включати в меню і м’ясо, і рибу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні