П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яКому не можна їсти зелений борщ?

Кому не можна їсти зелений борщ?

Этот материал также доступен на русском языке
На жаль, смачний і корисний зелений борщ корисний не всім, тому що щавлева кислота може негативно вплинути на організм.

Кому слід вживати страву з обережністю?

1. При проблемах із нирками. Дуже обережно варто вживати щавель при сечокам’яній хворобі. Та й для здорових людей щоденне вживання страв із щавлем небажано – це може спричинити утворення оксалатів у нирках.

2. При подагрі. «Не любить» щавель та подагра – хвороба суглобів, при якій порушується обмін речовин та солі відкладаються у суглобах. При цьому щавлева кислота сприяє цьому процесу.

3. При гастриті та виразці. Цей продукт шкідливий тим, хто страждає на гастрит із підвищеною кислотністю, виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, або у кого відбуваються будь-які інші запальні процеси в органах шлунково-кишкового тракту.

ВАЖЛИВО! Щоб пом’якшити вплив щавлевої кислоти, додайте до зеленого борщу сметану. Також не варто використовувати старе листя рослини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні