Інгредієнти:
цукор – 200 г,
сухі дріжджі – 9 г,
вершкове масло – 150 г,
тепле молоко – 300 мл,
борошно – 600 г,
жовтки – 5 шт.,
апельсин – 1 шт.,
сіль – 0,5 чайної ложки,
родзинки та цукати – за смаком.
Приготування:
- До теплого молока додати столову ложку цукру, дріжджі і добре перемішати. Залишити постояти 5-7 хвилин.
- Взяти жовтки, додати сіль, весь цукор і добре збити до пишної маси.
- Додати розм’якшене вершкове масло і цедру апельсина (лимона). Продовжувати збивати.
- Тепер до яєчної суміші додати молоко та дріжджі, все добре перемішати. Невеликими порціями просіяти борошно і замісити тісто.
- Готове тісто накрити харчовою плівкою та прибрати у тепле місце на годину.
- Розм’якшений ізюм змішати з цукатами, додати в тісто і добре перемішати.
- Тісто ще раз накрити харчовою плівкою та залишити підніматися на 30-35 хвилин.
- Форму для випікання змастити олією і присипати трохи борошном (паперові форми змащувати не потрібно). Руки також змочити олією та заповнити форму тістом трохи менше половини.
- Накрити форми з тістом рушником і знову прибрати в тепле місце на 15 хвилин.
- Випікати паски в розігрітій до 170 градусів духовці 30-35 хвилин.
- Готові паски покрити глазур’ю та прикрасити.