П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПаска з цукатами та родзинками: покроковий рецепт

Паска з цукатами та родзинками: покроковий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Великдень – це світле свято, яке вселяє надію, що все у нас неодмінно буде добре. Одним із атрибутів свят є паска. Якщо у вас є можливість, обов'язково порадуйте себе та свою сім'ю смачною випічкою.

Інгредієнти:

цукор – 200 г,

сухі дріжджі – 9 г,

вершкове масло – 150 г,

тепле молоко – 300 мл,

борошно – 600 г,

жовтки – 5 шт.,

апельсин – 1 шт.,

сіль – 0,5 чайної ложки,

родзинки та цукати – за смаком.

Приготування:

  1. До теплого молока додати столову ложку цукру, дріжджі і добре перемішати. Залишити постояти 5-7 хвилин.
  2. Взяти жовтки, додати сіль, весь цукор і добре збити до пишної маси.
  3. Додати розм’якшене вершкове масло і цедру апельсина (лимона). Продовжувати збивати.
  4. Тепер до яєчної суміші додати молоко та дріжджі, все добре перемішати. Невеликими порціями просіяти борошно і замісити тісто.
  5. Готове тісто накрити харчовою плівкою та прибрати у тепле місце на годину.
  6. Розм’якшений ізюм змішати з цукатами, додати в тісто і добре перемішати.
  7. Тісто ще раз накрити харчовою плівкою та залишити підніматися на 30-35 хвилин.
  8. Форму для випікання змастити олією і присипати трохи борошном (паперові форми змащувати не потрібно). Руки також змочити олією та заповнити форму тістом трохи менше половини.
  9. Накрити форми з тістом рушником і знову прибрати в тепле місце на 15 хвилин.
  10. Випікати паски в розігрітій до 170 градусів духовці 30-35 хвилин.
  11. Готові паски покрити глазур’ю та прикрасити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні