Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЕксперт розповів, коли варто чекати підвищення цін на картоплю

Експерт розповів, коли варто чекати підвищення цін на картоплю

Этот материал также доступен на русском языке
Ціни на картоплю зараз постійно змінюються, і говорити про стабільність поки що не випадає. Але директор насіннєвої компанії «Агріко Україна» Микола Гордійчук упевнений, що остаточно вартість картоплі сформується вже цього місяця, тобто в листопаді.

За словами Миколи Гордійчука, на півночі, у регіонах, де зосереджено вирощування середньопізніх та пізніх сортів, довго стояла спека та не було опадів або їх було критично мало. На заході України ситуація краща, але в решті регіонів поки що картина досить сумна.

– Буде багато дрібних та нетоварних бульб. За ранніми сортами, які люблять вирощувати на півдні, своя специфіка сезону. Південь щедро поливало дощами, тож тут на посівах картоплі були проблеми із хворобами. Багато уражених бульб, грибних хвороб та бактеріозів. Після викопування вони швидко псуються, тож фермери намагаються швидко збути некондиційний товар і, відповідно, скидають ціну, – пояснив експерт.

Так триватиме, аж поки з ринку зникне неякісний товар.

Микола Гордійчук вважає, що ціна стабілізується вже цього місяця, але низькою вона точно не буде. У багатьох областях зібрали неякісний урожай, а кондиційної картоплі не так багато, щоб забезпечити всю країну «другим хлібом».

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні