Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україну завезли небезпечне м'ясо: названо області, куди воно могло потрапити

В Україну завезли небезпечне м’ясо: названо області, куди воно могло потрапити

Этот материал также доступен на русском языке
В Україну завезли курятину, заражену сальмонелою. Понад тонну небезпечного продукту було виявлено на Одещині. Однак є припущення, що ще якась частина курятини могла потрапити і до західних областей країни.

Про це повідомили у прес-службі головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

У партії польської курятини виявили бактерію Salmonella Enteritidis, яка спричиняє небезпечне захворювання на сальмонельоз. У деяких випадках ця недуга може призвести до смерті.

Як з’ясувалося, небезпечна курятина потрапила на територію нашої країни від польського постачальника AMP Logistika із польського міста Плоньськ. Виробник небезпечного продукту – Cedrob S.A. із міста Цеханул. Звідти в Україну надійшла партія курятини вагою 1600 кілограмів.

М’ясо може виявитися не лише в магазинах Одеської області, а й на території Волині.

Що таке сальмонельоз?

Це різновид харчового отруєння, інфекційне захворювання, яке викликається бактеріями з роду Salmonella Enteritidis. Зараження найчастіше відбувається при вживанні неякісних або несвіжих продуктів, що містять у собі цю бактерію.

Сальмонельоз вражає шлунково-кишковий тракт. Інкубаційний період захворювання триває від 6 до 72 годин, у середньому – 12-24 години.

Серед симптомів – підвищення температури тіла, діарея, блювання, нудота.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як обрати якісну курятину.

Джерело: www.rbc.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні