Нутриціолог (фахівець з правильного харчування) Надя Андрєєва у своєму Instagram написала, що в будь-якому журналі або книзі про здоров’я можна прочитати, що сіль:
- провокує набряклість;
- піднімає кров’яний тиск;
- завдає шкоди серцю та суглобам.
Вона розвіяла деякі з найпоширеніших міфів про сіль.
За словами нутриціолога, сіль є життєво важливою для нормального функціонування нашого організму. Натрій та хлор, що в ній містяться, є ключовими для:
- балансу електролітів;
- підтримання правильного обсягу плазми;
- провідності між клітинами (щоб ми могли ясно мислити і рухати м’язами по команді).
Сіль також підтримує нормальний рівень кислотності у шлунку, забезпечуючи його хлором (адже шлунковий сік – це соляна кислота). А достатня кислотність шлункового соку потрібна для засвоєння мінералів і вітаміну B12, перетравлення білків і знищення патогенних бактерій.
Читайте також: