Передусім кабачок варто вживати людям, у яких виникають проблеми з серцем і кровообігом. Магній та калій, які містяться в цьому овочі, потрібні для нормального вироблення гемоглобіну. У разі ж дефіциту цих мікроелементів у людини розвивається артеріальна гіпертензія, атеросклероз і аритмія.
Не можна не згадати і про наявність тіаміну та фолієвої кислоти, які не лише покращують роботу шлунково-кишкового тракту, але і стимулюють ендокринну та серцево-судинну системи.
Завдяки високому вмісту води кабачки є багатим джерелом сечовивідних речовин, через що їх рекомендують вживати при набряках.
А ще кабачок сприяє зміцненню кісток і суглобів: в 100 г цього овочу міститься 93 мг фосфору.
Страви з кабачка регенерують тканини шкіри завдяки присутності антиоксидантів, які знижують ризик алергічних реакцій і виводять гельмінти з організму.
Раніше ми розповідали про 10 продуктів, які допомагають боротися з зайвою вагою.
Джерело: lhealth.info