У дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці охорони здоров’я, взяли участь 217 осіб з ревматоїдним артритом.
Вчені дійшли висновку, що чорниця та шпинат частіше поліпшували стан учасників дослідження, в той час як до погіршення призводили газовані напої з цукром і десерти.
На їхню думку, цукор впливає на шлунково-кишковий тракт, баланс корисних і шкідливих бактерій у травному тракті, стан якого у хворих на артрит і так найчастіше не в порядку.
– Що нестабільніші кишкові бактерії, то вищою є ймовірність запалення, яке може погіршити симптоми артриту, – заявила дієтолог Мелісса Енн Пест.
Нагадаємо, що раніше ми розповідали про 10 продуктів для боротьби з зайвою вагою.
Джерело: newsyou.info