Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЛікарські рослини проти вірусів: які рослини допоможуть подолати інфекцію

Лікарські рослини проти вірусів: які рослини допоможуть подолати інфекцію

Этот материал также доступен на русском языке
З настанням осені та активізацією різних вірусів ми шукаємо ефективні методи захисту від захворювань, які вони викликають. У цьому нам допоможуть рослини.

Впоратися з тією чи іншою недугою допоможе кваліфікована фітотерапевтка Алла Борщ. У своїй практиці вона застосовує понад сто видів лікарських рослин, сама вирощує їх, готує мазі, фітоекстракти та настоянки. Деякі поради Алли Борщ можуть бути корисними і читачам нашої газети.

Які рослини борються з вірусами?

 З настанням осені та активізацією різних вірусів ми шукаємо ефективні методи захисту від захворювань, які вони викликають. У цьому нам допоможуть рослини – вони здатні не лише захистити від вірусу, а й відновити роботу організму після хвороби.

  • У таких випадках чудовим помічником може стати десмодіум.

Взяти 2 столові ложки трави, зібраної під час цвітіння, і залити 0,5 літра окропу. Настоювати 30-40 хвилин і процідити. Приймати по 50-100 грамів тричі на день до їди.

Важливо: після відвідування громадських місць відразу прополіскуйте настоєм горло, ротову порожнину і промийте ніс.

  • Хороша противірусна дія також у ягід чорної бузини і трави шавлії.

Візьміть по 1 столовій ложці сировини, залийте 250 грамами окропу і настоюйте годину. Процідіть і пийте по 50 грамів 3-4 рази на день до їди.

  • На особливу увагу заслуговує медунка лікарська, або пульмонарія, яка має протизапальну та відхаркувальну дію. Її рекомендують при всіх легеневих захворюваннях та вірусних інфекціях.

Взяти 2-3 столові ложки трави на 0,5 літра окропу і настояти 30-40 хвилин. Пити по 100 грамів 3-4 рази на день до їди.

  • При високій температурі і при перших ознаках застуди добрий ефект має гадючник в’язолистий, або таволга.

Беруть 2 столові ложки подрібненого коріння, заливають 0,5 літра води, кип’ятять на слабкому вогні 5 хвилин. Проціджують і приймають по 50 грамів 3-4 рази на день за 20-30 хвилин до їди.

  • При вірусних захворюваннях допоможе також буркун лікарський, який має властивість розріджувати кров, запобігаючи виникненню тромбів.

Для приготування настою взяти 1 столову ложку добре висушеної трави, залити 200 грамами окропу, настояти 30-40 хвилин, процідити. Приймати по 50 грамів тричі на день за 20-30 хвилин до їди.

*****

Отримати індивідуальну консультацію лікарки-фітотерапевтки Алли Борщ і замовити ліки можна за телефонами: (050) 07-25-123, (098) 77-47-154.

Перед застосуванням рецептів обов’язково проконсультуйтеся з лікарем!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні