Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниРозроблено експрес-тест на антитіла до нових штамів коронавірусу

Розроблено експрес-тест на антитіла до нових штамів коронавірусу

Этот материал также доступен на русском языке
Новий експрес-тест оцінює кількість антитіл на коронавірус за зразком крові з пальця. Результат можна отримати за однією краплею крові з пальця лише за 10 хвилин.

Біохіміки зі США та Сингапуру розробили нову тестову систему

Біохіміки зі США та Сингапуру на чолі з професором Сингапурського національного університету Пітером Прейзером розробили нову тестову систему, яка дозволяє оцінити рівень антитіл у крові до всіх нових штамів SARS-CoV-2. Результат можна отримати за однією краплею крові з пальця лише за 10 хвилин. Опис розробки опубліковано на medRxiv.

“Ми створили експрес-тест на антитіла до коронавірусу нового типу, що дозволяє оцінити силу реакції імунітету вакцинованих пацієнтів на різні штами SARS-CoV-2. Він годиться для використання в польових умовах і дозволяє оцінювати рівень імунітету в популяціях, які отримали щеплення”, – йдеться у публікації.

Наразі для виявлення антитіл до SARS-CoV-2 лікарями береться зразок венозної крові, який відправляється на обробку до спеціалізованих центрів, що уповільнює отримання результатів.

Тест – це паперова смужка, що просочується розчином з уривками білків оболонки коронавірусу, які можуть з’єднуватися з папером. Останні змішують із зразком крові пацієнта і барвником, що світиться, причому до складу останнього входять молекули білку ACE2, що використовується SARS-CoV-2 для проникнення в клітини.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні