Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнців обкладуть новим податком: за що доведеться платити більше

Українців обкладуть новим податком: за що доведеться платити більше

Этот материал также доступен на русском языке
За що українцям доведеться платити більше. У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти щодо запровадження нового податку.

В Україні буде запроваджено податок на підсолоджену воду. Акциз на відповідний товар з’явиться протягом трьох років, що призведе до подорожчання соків та газованих напоїв.

Бюджетну декларацію на 2025-2027 роки з відповідним акцизом опубліковано на сайті Кабінету Міністрів України.

Раніше ми розповідали, що за надсилання посилок доведеться платити більше.

Акциз на підсолоджені цукром напої входить до національної стратегії доходів до 2030 року. Законопроєкти, які передбачають акцизний податок на солодкі напої, були подані до Верховної Ради минулого року.

Законопроєктом №9032-1 запроваджується ставка податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру, а також інших підсолоджувачів та ароматичних речовин у розмірі 0,1 євро (близько 4 гривень) на один літр напою;

Законопроєкт №9033-1 передбачає використання отриманих у результаті оплати податку коштів на програми щодо запобігання неінфекційним захворюванням та лікування від них, а також на підтримку програми дитячого харчування у школах.

Введення акцизу підтримує Міністерство охорони здоров’я, оскільки в таких напоях міститься більше добової норми цукор, і їх постійне вживання призводить до розвитку діабету, появи надмірної ваги, ожиріння та інших захворювань. А запровадження акцизу, за попередніми розрахунками, має скоротити вживання солодких напоїв на 21% та стимулювати українців до переходу на здорову альтернативу.

За підрахунками, запровадження акцизу також збільшить надходження до державного бюджету від 5,1 млрд до 7,8 млрд гривень на рік.

Вас також можуть зацікавити новини: 

Це не пенсія, а справжнє багатство: стало відомо, хто в Україні отримує найбільші виплати

Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні