Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачЦіна на хліб в Україні може зрости на понад 20%

Ціна на хліб в Україні може зрости на понад 20%

Этот материал также доступен на русском языке
Вартість хлібобулочних виробів в Україні може зрости на 20 й більше відсотків. Про це повідомив економіст Олександр Охріменко.

“Паливо подорожчало, а воно дуже суттєво впливає на (вартість – ред.) продуктів, тому що, по-перше, транспортування, а по-друге, дороге паливо значить дорогі корми, дорогі корми відповідно – дороге м’ясо, молоко. Наразі війна, тому зростання цін – це закономірне явище”, – розповів Охріменко.

Також він зазначив, що деякі овочі зараз будуть дешевшати, повідомляє УНН.

“Та ж полуниця, молода картопля почнуть дешевшати на очах. Якщо ми говоримо про м’ясо, то воно, особливо сало, зростати в ціні не буде, а навпаки навіть впаде в ціні. Влітку попит на сало завжди падає. М’ясо птиці може подорожчати, молоко може подорожчати. Яйця теоретично не повинні подорожчати. Хліб й взагалі хлібобулочні вироби можуть піднятися у вартості на 20% й більше”, – сказав Охріменко.

В Україні – дефіцит пального, який спостерігається на тлі повномасштабної російської агресії.

Головною причиною паливної кризи є дії держави-агресора. Ворог зруйнував найбільший Кременчуцький нафтопереробний завод та інші переробні потужності внутрішнього ринку, які до війни забезпечувати 18% українського споживання.

Ще 82% нафтопродуктів Україна імпортували чотирма видами транспорту: автомобільним, залізничним, морським та трубопровідним. Сьогодні усі ці канали імпорту переорієнтовані та працюють зовсім по-іншому.

Як очікується, 350 тис. тонн палива з абсолютно нових логістичних маршрутів отримає Україна в травні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні