Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаРізнеЩо треба пам'ятати, щоб літній трудовий відпочинок на дачі був на користь,...

Що треба пам’ятати, щоб літній трудовий відпочинок на дачі був на користь, а не на шкоду здоров’ю

Этот материал также доступен на русском языке
Для багатьох українців дача і відпочинок, і годувальниця, і довгоочікувана відпустка. Але завжди треба пам'ятати про міру: працювати так, щоб не доводити справу до швидкої, щадити себе в спекотні дні.

Якщо ви обгоріли на сонці

Якщо ви обгоріли на сонці, допоможе кашка огірка або картоплі, яку потрібно прикладати до обпаленого місця. Такий засіб викликає відчуття прохолоди і допомагає зняти біль з невеликих обгорілих ділянок.

Працюючи на дачі, влаштовуйте собі відпочинок

Працюючи на дачі, влаштовуйте собі відпочинок. Якщо у вас хворе серце, достатньо попрацювати 30-40 хвилин, не допускаючи появи задишки або слабкості. Потім треба відпочити.

У спеку не слід захоплюватися кондиціонером

У спеку не слід довго сидіти навпроти або поруч із працюючим електричним вентилятором або захоплюватися кондиціонером. Особливо це стосується літніх людей або людей зі слабким здоров’ям.

«Пісочні ванни» для запалених суглобів пальців рук

При запаленні суглобів пальців рук ефективно робити «піщані ванночки». Розігрійте на сковорідці суміш із піску та солі (1:1), зануріть у неї пальці і тримайте до остигання. Робіть увечері 10 днів поспіль.

Обережніше з валеріаною

Майте на увазі, препарати з валеріани лікарської довго приймати не рекомендується, оскільки валеріана пригнічує роботу органів травлення, а також викликає головний біль, нудоту, збуджує нервову систему і порушує нормальну діяльність серця.

Користь свіжих червоних помідорів

Майте на увазі, щоденне вживання 200 г свіжих червоних помідорів еквівалентно 6-8 міліграм лікопіну. Згідно з медичними дослідженнями, цього достатньо для запобігання окисленню організму, внаслідок якого з’являються ракові клітини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні