Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 29 березня – що сьогодні потрібно зробити, щоб здійснилося...

Свята та прикмети 29 березня – що сьогодні потрібно зробити, щоб здійснилося заповітне бажання

Этот материал также доступен на русском языке
29 березня в Україні відзначають День добрих справ. Православні вшановують пам'ять єпископа Марка Арефусійського. Іменини відзначають Михайло і Пилип. У народному календарі Берещення. Цього дня не потрібно садити та пересаджувати квіти.

29 березня – яке свято відзначають в Україні

29 березня в нашій та інших країнах відзначають День добрих справ. Свято присвячене заохоченню добрих вчинків, альтруїзму і милосердя та поширенню позитивних історій про те, як доброта може змінити життя людей на краще. День добрих справ слугує нагадуванням про те, що кожен із нас здатен змінити світ навколо себе. Задумайтеся про те, які добрі вчинки ви можете зробити та спробуйте сьогодні зробити чийсь день яскравішим і кращим.

Також 29 березня відзначають День самопізнання. Самопізнання – це осягнення свого істинного “Я”. Якщо раптом ви все ще не наважувалися на такий відповідальний крок у своєму житті, сьогодні саме час. Залишіться наодинці зі своїми думками та постарайтеся зрозуміти свої особливості, бажання і переваги. Вітаємо сьогодні всіх, хто пізнає себе і бажаємо удачі на цьому шляху!

А ще 29 березня щорічно відзначають День печериць, який присвячений одним із найпопулярніших грибів у світі. Печериці не тільки смачні, а й мають безліч корисних властивостей. Вони зміцнюють імунітет, знижують рівень холестерину і навіть запобігають різним захворюванням. Усе це робить гриби чудовим вибором для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і вагою. День печериць є чудовим приводом насолодитися смачними стравами з ними. Пропонуємо сьогодні всім охочим відсвяткувати день смачного і корисного продукту, включивши печериці в різноманітні страви.

29 березня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять єпископа Марка Арефусійського. Марка спробували схопити язичники за те, що він зруйнував язичницьке капище і побудував на цьому місці християнську церкву. Але той встиг виїхати з міста. Однак, коли в місті стали катувати християн, які допомогли втекти Марку, він не міг допустити цього і здався. Його також довго катували, змушуючи відмовитися від християнської віри, але єпископ непохитно переніс страждання, а мешканці, які це бачили, увірували в Христа і хрестилися. Тоді імператор був змушений відпустити святого. У підсумку Марк дожив до самої старості. 

29 березня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • садити та пересаджувати квіти – рослини не приживуться на новому місці,
  • стригти волосся і нігті – будуть проблеми зі здоров’ям,
  • сушити білизну та одяг на вулиці або на балконі.

Цього дня заборонено рубати та пиляти дерева, а також розпалювати багаття – це вважається гріхом. За народними прикметами також не слід прати, шити, займатися рукоділлям.

Триває Великий піст 2024 року, тим, хто постить, цього дня належить сухоїдіння.

29 березня – що заведено робити в цей день

Цього дня до святого звертаються з проханнями про надання духовних і фізичних сил у важкі часи, заступництво, зміцнення віри, захист від зла відомого і невідомого.

Цього дня заведено вшановувати березу, адже за переказами одного разу це дерево врятувало життя Богородиці та немовляти Ісуса під час негоди.

На Берещення добре зробити хоча б кілька ковтків березового соку для здоров’я та довголіття. Вагітним жінкам радять прикласти до берези долоні, це допоможе набратися сил перед пологами. У народі вірять, що якщо цього дня підійти до берези, обійняти її та загадати бажання, то воно збудеться.

29 березня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • на березі багато соку – до дощового літа;
  • дощ іде сильний – чекайте великий урожай вівса;
  • сороки в’ють свої гнізда низько – до частих гроз влітку;
  • хмари швидко рухаються в один бік – чекайте на справжню спеку.

Цього дня погода вказує, якою вона буде 29 вересня.

29 березня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Іван, Кирило, Марк, Михайло та Пилип. 

Кожен виживає, як може: на чому економлять українські пенсіонери – відеоопитування

Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні