Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПерерахунок пенсій у липні: кому з українців додадуть до пенсії до 1000...

Перерахунок пенсій у липні: кому з українців додадуть до пенсії до 1000 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний стан, в Україні на 2023 рік було заплановано кілька підвищень пенсій. Один із них відбудеться в липні.

Перерахунок пенсій зачепить тих українців, хто вийшов на заслужений відпочинок за спеціальними законами. Йдеться про журналістів, чиновників, науковців тощо.

Раніше ми розповідали, як збільшити розмір пенсії – хитрість для пенсіонерів.

Нагадаємо, що у березні пройшла масштабна індексація, під час якої пенсійні виплати було збільшено на 19,7%. Максимальна доплата становила 1500 гривень, а мінімальна – 100 гривень.

У липні перерахують пенсії тим, хто вийшов на пенсію за особливими правилами. Розмір збільшення для кожного українця буде індивідуальним. Комусь пенсії можуть підвищити на 100 грн, іншим – 1000 грн.

Наприклад, якщо зараз розмір вашої пенсії без урахування надбавок становить 5076 грн, то після липневого підвищення її мають збільшити на 1000 грн. Тобто розмір виплати становитиме 6076 грн. Але головна умова – на пенсію ви мали вийти за спеціальним законом.

Варто зазначити, що перерахунок пенсій держслужбовців заплановано було ще на березень 2022 року, але уряд відстрочив підвищення до кінця воєнного стану в Україні. Але у 2023 році було ухвалено рішення провести перерахунок пенсій у липні.

Джерело: Обозреватель

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні