П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниБез заяви пенсію не призначать: кому з українців потрібно звертатися до Пенсійного...

Без заяви пенсію не призначать: кому з українців потрібно звертатися до Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
Українці мають право на отримання різних видів пенсії: за віком, за інвалідністю, через втрату годувальника. Однак отримувати вони можуть лише один вид.

Виходячи із статті 10 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, особі, яка має право на різні види пенсій, призначається лише один із цих видів пенсії на його вибір. При цьому за бажанням українці можуть змінити вид пенсії на більш вигідний.

«Якщо я інвалід ІІ групи безстроково, перекомісія у травні була, а 60 років — у січні 2023 року, чи буде мені автоматично призначено пенсію за віком? Або треба якось добиратися на ношах і писати ще й заяву» – питає мешканець Тернопільської області.

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що переклад з одного виду пенсії на інший здійснюється лише на підставі звернення.

Для визначення доцільності переведення з пенсії за інвалідністю на пенсію за віком можна зателефонувати до контакт-центру Пенсійного фонду України за номерами: 0-800-503-753 (безкоштовно) та (044)281-08-70 або (044)281-08 -71 (тарифікація згідно з тарифами вашого оператора мобільного зв’язку) з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 22:00 та в суботу з 8:00 до 14:00.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні з’явиться новий вид пенсії, але платитимуть його не всім.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні