Під час посту зовсім необов’язково відмовлятися від улюблених страв. Пропонуємо приготувати замість улюблених голубів з м’ясом один великий пісний голубець. Повірте, смакуватиме, як і зазвичай!
Раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети, які не відрізнити від м’ясних.
1. Сочевицю замочіть у воді на ніч.
2. Подрібніть крупу блендером. 3. Рис відваріть у підсоленій воді до напівготовності (10 хвилин).
4. Моркву натеріть на великій тертці, викладіть на гарячу сковороду з олією і обсмажте до золотистого кольору.
5. Додайте до моркви сочевицю, подрібнений імбир, сіль і прянощі. Смажте ще 5-7 хвилин.
6. З капусти зніміть листя. Зріжте товсті місця. Викладіть половину листя на дно форми для запікання. Це буде “низ” голубця. На капустяне листя викладіть сочевицю з морквою, потім шар рису. Зверху накрийте другою половиною листя.
7. Для соусу розведіть томатну пасту в 300 мл води. Полийте голубець зверху.
8. Зверху форму прикрийте фольгою і випікайте голубець потягом 40 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці. За 10 хвилин до кінця запікання зніміть фольгу, щоб голубець підрум’янився.
Вас також можуть зацікавити новини:
Українка з інвалідністю, яка перебуває за кордоном, не змогла пройти відеоідентифікацію через портал ПФУ. Пояснюємо,…
Щоб вийти на пенсію, українцям потрібно накопичити певну кількість страхового стажу, інакше вони можуть розраховувати…
Президент підписав Державний бюджет на 2026 рік: 60% видатків виділено на армію, але вперше за…
У холодну пору білизна в приміщенні сохне довго й підвищує вологість у домі. Експерт поділився…
Розмір пенсії для осіб з інвалідністю ІІ групи залежить від статусу особи, якій її призначають.…
Якщо ви думаєте, що смачною може бути лише червона риба, то ми вас засмутимо: королівську…