Новини

Найніжніший торт “Пташине молоко” без випічки: готуємо просто та швидко

Цей класичний торт можна приготувати без духовки — ніжний суфле-шар і шоколадна глазур створюють ідеальний смак. Готується просто, а результат підкорює з першого шматочка.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Рафаело” без випікання.

Інгредієнти

  • Молоко — 400 мл
  • Манна крупа — 80 г
  • Цедра лимона — 1 ч. л.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Вершкове масло — 40 г
  • Згущене молоко — 120 г
  • Желатин — 10 г
  • Вода — 50 мл
  • Шоколадне печиво — 12 шт.
  • Чорний шоколад — 50 г
  • Рослинна олія — 1 ст. л.

Приготування

  1. Спочатку в маленьку тарілку влийте 50 мл води. Вона має бути холодною або кімнатної температури. Всипте в неї 10 г желатину і гарненько все перемішайте. Відставте желатин «набухати».
  2. У цей час приготуйте крем для нашого десерту. Для цього в невеликий сотейник налийте 400 мл молока. Воно в ідеалі повинно мати кімнатну температуру. Обов’язкова вимога до цього продукту — його свіжість, адже від цього залежить смак усього десерту загалом.
  3. Тепер до молока всипте 80 грамів манної крупи.
  4. Наступний компонент – цедра лимона. Вона надасть кремові легкого смаку з кислими нотками. Від цього десерт матиме цікавий аромат, завдяки якому тортик у вас вийде оригінальним. Ви також можете не використовувати цедру лимона. Натомість для більшої ароматності візьміть ванілін чи ванільний цукор. Поставте каструльку на вогонь і варіть масу до закипання, постійно помішуйте її кухонним вінчиком.
  5. У результаті у вас має вийти однорідна манна каша без жодної грудочки. Додайте в неї 40 грамів м’якого вершкового масла, не припиняйте масу мішати вінчиком.
  6. Поки крем гарячий, додайте в нього желатин. Перемішайте до однорідної консистенції і до повного розчинення желатину.
  7. В останню чергу в манну масу додайте 100–120 грамів згущеного молока. Розмішайте все до однорідності. Крем готовий.
  8. Тепер вам знадобиться прямокутна форма. Її застеліть харчовою плівкою. Викладіть на дно шоколадне печиво.
  9. Вилийте сюди увесь солодкий та ароматний крем.
  10. Зверху на крем знову викладіть шоколадне печиво. Його кількість залежить від розміру вашої формочки для десерту. Трішки охолодіть тортик і відправте в холодильник на 2–3 години.
  11. Коли торт захолов, приготуйте для нього глазур. Для цього в маленьку тарілку покладіть шоколад і додайте до нього 2–3 столові ложки молока. Також сюди потрібно налити одну столову ложку рафінованої олії без запаху.
  12. Поставте масу у мікрохвильовку приблизно на 30 секунд. У процесі нагрівання глазур потрібно періодично перемішувати.
  13. Трішки охолодіть глазур і змастіть нею верхню частину тортика. Відправте в холодильник, щоб глазур повністю застигла.
  14. Тепер за краї харчової плівки дістаньте десерт з формочки. Торт можна куштувати!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Пенсія по-італійськи: коли в цій країні виходять на віддих і скільки отримують

Пенсійна система Італії поєднує кілька моделей розрахунку виплат і постійно змінюється через зростання тривалості життя.…

28/12/2025 13:00
  • Новини

Маленька пенсія — не вирок: як її збільшити вже зараз

Кожен українець може заздалегідь побачити, на яку пенсію розраховує після завершення трудової діяльності. Ба більше,…

28/12/2025 12:00
  • Новини

Коли готівка створює проблеми власнику: про що попередив Національний банк

Під час закордонних поїздок українці нерідко стикаються з фінансовими обмеженнями, про які згадують лише на…

28/12/2025 11:00
  • Новини

Не пояснив походження коштів — заплати 30% банку: що вирішив суд

Українець втратив доступ до власних коштів після блокування картки через «підозрілі» поповнення. Банк утримав значну…

28/12/2025 10:00
  • Новини

Пенсія під загрозою: як пройти ідентифікацію через телефон, щоб не втратити виплати

Пенсіонери мають до кінця року підтвердити свою особу, щоб не втратити право на виплати. Пенсійний…

28/12/2025 09:00
  • Новини

Робота в Європі: в яких країнах ЄС українці можуть заробити найбільше

Рівень заробітних плат у країнах Європи суттєво відрізняється залежно від економіки та розвитку окремих галузей.…

28/12/2025 08:00