Ключові тези
Сливове повидло – один із тих домашніх делікатесів, що асоціюються з теплом, затишком та ароматом осінніх вечорів. Приготоване без додавання цукру воно зберігає природну насолоду і корисні властивості фруктів, залишаючись при цьому повністю натуральним продуктом.
Ми розповідали, як приготувати чорнослив вдома та зберігати до року – поради для здоров’я та економії
Так! Якщо вибрати стиглі або перестиглі солодкі сливи, повидло вийде густим та насиченим навіть без цукру. Важливо лише дотримуватись технології і терпляче випарювати сік до потрібної консистенції.
На 10 кг слив додають 2 склянки води, за бажання – трохи лимонного соку (1–2 ст. ложки) для яскравості смаку та спеції: корицю, ваніль або гвоздику.
Готове гаряче повидло розкласти по стерилізованих банках, наповнюючи їх не до верху (залишіть близько 2 см). Герметично закрити кришками, остудити при кімнатній температурі і прибрати в прохолодне, темне місце, наприклад, у льох чи холодильник.
Таке повидло чудово зберігається всю зиму, не втрачаючи смаку та аромату.
Для особливого аромату додайте під час варіння паличку кориці або трохи ванілі.
Повидло можна використовувати як начинку для пирогів, булочок і вареників, додавати в кашу або йогурт, а також їсти просто з хлібом.
Це відмінна альтернатива цукру та меду – особливо для тих, хто дотримується дієти чи стежить за рівнем цукру в крові.
Читайте також:
Пенсіонери можуть онлайн дізнатися, чи зарахував Пенсійний фонд проходження ідентифікації. Як це зробити?
Якісне професійне насіння подарує гарні врожаї та здорові рослини. Тому в першу чергу добротний врожай…
Вторинний ринок електроніки поступово стає повноцінною альтернативою купівлі нових приладів. Побутова техніка б/у дозволяє оснастити…
Синдром дефіциту уваги та гіперактивності традиційно асоціюють із дитячим віком. Проте сучасна медицина дедалі частіше…
Морква – це популярна культура, яку вирощують практично всі, хто має город. Але не всім…
Малосольна та пряна скумбрія – це чудовий варіант для святкового столу. А завдяки цьому рецепту…