Ключові тези:
Вам буде цікаво: Запіканка з гарбуза та сиру
Термічна обробка забирає значну частину вітамінів та мінералів із продуктів. Саме тому існує ціла культура сироїдіння та здорового харчування, яка рекомендує включати в раціон сирі овочі, фрукти та зелень. Але не всі продукти можна споживати у такому вигляді. Тож чи корисно їсти гарбуз сирим?
Фахівці наголошують, що сирий гарбуз — справжня вітамінна бомба. Його головна перевага — збереження рідкісного вітаміну Т (карнітину), який майже повністю руйнується під час приготування.
Основні властивості сирого гарбуза:
Про три корисні властивості гарбуза розповіли у телеграм-каналі На пенсії.
Попри численні переваги, сирий гарбуз підходить не всім. Його не рекомендують:
Сирий гарбуз — надзвичайно корисний продукт, який допомагає зберегти здоров’я серця, налагодити обмін речовин, схуднути та зміцнити імунітет. Але вживати його слід з обережністю, враховуючи протипоказання.
Вас також можуть зацікавити новини:
Жінка з Харківської області зіткнулася з бюрократичними перешкодами при спробі оформити пенсію за віком. Причина…
Передаючи квартиру в обмін на догляд, людина похилого віку ризикує всім. Щоб договір довічного утримання…
В Україні готуються до значних змін у системі соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Уряд…
Городники відкрили секрет: після зрізання білокачанної, броколі та цвітної капусти на рослинах починають з’являтися нові…
Усього кілька простих інгредієнтів — і на столі з’являється східний десерт, від якого неможливо відірватися!
Росіяни скинули бомбу на селище Ярова Донецької області. Це сталося вдень 9 вересня 2025 року,…