Цей хліб краще не купувати: у ньому майже немає поживних речовин та користі
Ключові тези
У супермаркетах сьогодні можна знайти десятки різновидів хліба – від класичних батонів до екзотичних безглютенових буханців. Однак не всякий хліб однаково корисний. Деякі його види практично не приносять організму жодної користі.
Польський дієтолог Бартек Кульчинський попереджає: певні типи хліба містять мінімум поживних речовин, незважаючи на їх привабливу упаковку та модні написи.
Найгіршим варіантом експерт вважає безглютеновий хліб на основі крохмалю. Він не містить клітковини, вітамінів і мінералів, зате часто «збагачений» загусниками, консервантами та зволожувачами.
Такі добавки, як карбоксиметилцелюлоза, гліцерин та пропіонат кальцію, продовжують термін зберігання, але не роблять хліб кориснішим.
Якщо у вас немає медичних показань до безглютенової дієти, варто віддати перевагу іншим видам хліба – особливо цільнозерновій, що містить клітковину, вітаміни групи B і мінерали.
Тим, хто справді потребує безглютенового харчування, Кульчинський рекомендує вибирати вироби з додаванням насіння, горіхів та цілісних злаків.
Ідеальним рішенням буде домашня випічка з гречки чи кіноа — такий хліб буде не лише кориснішим, а й безпечнішим.
Джерело: РБК-УКРАЇНА
Читайте також:
Серпень і вересень – оптимальний час для збору квітів, плодів і коренів: від чорнобривців і…
Українців попередили про нову систему контролю на кордоні з ЄС. Відмова здати біометрію буде означати…
Скляні кришки з часом покриваються жиром і втрачають блиск. Але не поспішайте купувати нові
У складі засобів Cure Skin зібрано цілий набір інгредієнтів, які не просто маскують, а реально…
В Україні подешевшали яйця, але восени ситуація може змінитися, оскільки їхня вартість безпосередньо залежить від…
Щоб підтримати жителів прифронтових областей, уряд запустив десятирічну комплексну Програму допомоги.