Новини

Медовик на сковороді: улюблений торт без духовки за мінімум часу

Надзвичайно смачний домашній “Медовик” можна приготувати навіть без випікання. Вам знадобляться лише сковорода та кілька простих інгредієнтів.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший шоколадний торт за 15 хвилин: усього чотири інгредієнти і духовка не потрібна.

Інгредієнти

Для тіста

  • борошно – близько 1500 г
  • вершкове масло – 75 г
  • цукор – 1 ст. або 1,5 ст. цукрової пудри
  • яйця курячі – 3 шт.
  • мед – 3 ст. л.
  • розпушувач – 1 пачка (10 гр)
  • харчова сода – 1 ч. л.

Для крему:

  • сметана жирністю не менше 20% — 800-900 г
  • цукрова пудра – 1 стакан
  • ваніль

Для посипання:

  • подрібнені і підсмажені волоські горіхи – 100 г
  • подрібнені обрізки коржів

Приготування

  1. Поставте невелику каструлю на водяну баню, покладіть у неї мед, вершкове масло, цукор і нагрівайте, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, щоб всі компоненти розтанули, але не закипіли.
  2. В окрему миску вбийте три яйця, додайте до них соду. Добре перемішайте.
  3. Акуратно введіть яєчну суміш в основу для тіста на водяній бані і добре перемішайте. Грійте компоненти на водяній бані, поки суміш не посвітлішає, набуде легкого жовтуватого відтінку, покриється ніжною піною і збільшиться в об’ємі.
  4. Дайте масі охолонути приблизно до 50-40 градусів, поступово введіть борошно, замішуючи лопаткою густе тісто.
  5. Поверхню столу посипте борошном, викладіть тісто на стіл і домісіть його руками.
  6. Скатайте з тіста валик і розріжте його ножем на 7-8 рівних шматочків. Кожен шматочок розкатайте в тонкий пласт товщиною 3-4 мм і виріжте коло за розміром сковороди.
  7. Випікайте коржі на розігрітій сухій сковороді з товстим дном на середньому вогні до приємного золотистого кольору з обох сторін. Обрізки коржів також спечіть на сковороді і подрібніть у крихту.
  8. Для приготування крему збийте блендером сметану з цукровою пудрою і ванільним цукром.
  9. На плоскому блюді всі коржі промастіть кремом. Верх і боки посипте крихтами, горіхами і відправте в холодильник для просочення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Сонце б’є знову: магнітна буря 25 листопада прискорюється і досягає піку

Геомагнітний тиск посилюється. Чого чекати українцям у найближчі дні?

24/11/2025 21:30
  • Новини

Українська енергосистема відновилася: робочі блоки АЕС працюють на повну потужність

Світла буде більше? Експерт спрогнозував ситуацію в країні з електропостачанням.

24/11/2025 20:30
  • Новини

Гроші, техніка чи нерухомість: що можуть забрати у боржників в Україні

Правила стягнення боргів у 2025 році. У яких випадках боржник ризикує втратити житло?

24/11/2025 19:30
  • Новини

Через неправильне зберігання картопля може стати небезпечною: які бульби краще не їсти

Неправильне зберігання картоплі може перетворити звичний продукт на потенційно небезпечний для здоров’я. За певних умов…

24/11/2025 19:00
  • Новини

Військові, ліквідатори, цивільні: хто отримає у грудні пенсії по 16 тисяч гривень

Кому держава заплатить у наступному місяці збільшені пенсії. Детальний перелік категорій.

24/11/2025 18:30
  • Новини

Ніжні котлети з цвітної капусти: страва, яку захочеться готувати щодня

Котлети з цвітної капусти — це легка, корисна й дуже смачна альтернатива м’ясним стравам. Вони…

24/11/2025 18:00