Ключові тези:
Автори українського Instagram-блогу “Сімейний сад” розповіли, як правильно зберігати часник після викопування, щоб уникнути гнилі, плісняви і втрат!
Вам буде цікаво: Встигніть зібрати цибулю, інакше втратите частину урожаю: коли це потрібно зробити у 2025 році
Багато дачників, викопавши часник, відразу ж починають струшувати з нього землю, роблячи його ідеально чистим, видаляють бадилля. Але автори «Сімейного саду» не рекомендують так робити. Справа в тому, що протягом 5-6 тижнів після збирання поживні речовини з бадилля продовжують переходити в голівку. Це покращує смак, поживність та підвищує лежкість часнику.
Одна з головних помилок – зберігання часнику в вогкості. Ніколи не кладіть його в холодильник з відкритими овочевими відділеннями.
Оптимальна температура зберігання часнику – близько 15°C, бажано у сухому та прохолодному приміщенні з гарною вентиляцією.
Де краще зберігати часник узимку:
Заборонено використовувати пластикові пакети – вони не забезпечують циркуляцію повітря, і часник швидко починає псуватися.
Щоб уникнути зараження грибком і зберегти часник в домашніх умовах максимально довго, розкладіть його разом з шавлією або м’ятою. Ці рослини виділяють фітонциди та захищають головки від плісняви, а також відлякують трипси, які часто псують цибулинні культури.
Ця порада стосується не лише часнику, а й багатьох інших культур, що закладаються на зберігання. Регулярно оглядайте головки часнику. Відразу видаляйте м’які, пошкоджені або запліснівлі зубчики – так ви зможете запобігти поширенню хвороб.
Вас також можуть зацікавити новини:
У середу Україна продовжуватиме залишатися під впливом антициклону та належати галузі високого атмосферного тиску. Тому…
Контекстна реклама та СЕО залишаються найпопулярнішими інструментами розвитку бізнесу та просування нових брендів. Вони можуть…
Що обіцяють астрофізики на 3 вересня?
Житло, газ, вода та опалення – учасники бойових дій платять менше. Які пільги на комунальні…
Як не хворіти, не страждати від безсоння та зберегти ясність розуму у зрілому віці? Все…
Східна кухня багата на аромати, і сливовий соус - один з її гастрономічних шедеврів. Приготуйте…