Ключові тези:
Автори українського Instagram-блогу “Сімейний сад” розповіли, як правильно зберігати часник після викопування, щоб уникнути гнилі, плісняви і втрат!
Вам буде цікаво: Встигніть зібрати цибулю, інакше втратите частину урожаю: коли це потрібно зробити у 2025 році
Багато дачників, викопавши часник, відразу ж починають струшувати з нього землю, роблячи його ідеально чистим, видаляють бадилля. Але автори «Сімейного саду» не рекомендують так робити. Справа в тому, що протягом 5-6 тижнів після збирання поживні речовини з бадилля продовжують переходити в голівку. Це покращує смак, поживність та підвищує лежкість часнику.
Одна з головних помилок – зберігання часнику в вогкості. Ніколи не кладіть його в холодильник з відкритими овочевими відділеннями.
Оптимальна температура зберігання часнику – близько 15°C, бажано у сухому та прохолодному приміщенні з гарною вентиляцією.
Де краще зберігати часник узимку:
Заборонено використовувати пластикові пакети – вони не забезпечують циркуляцію повітря, і часник швидко починає псуватися.
Щоб уникнути зараження грибком і зберегти часник в домашніх умовах максимально довго, розкладіть його разом з шавлією або м’ятою. Ці рослини виділяють фітонциди та захищають головки від плісняви, а також відлякують трипси, які часто псують цибулинні культури.
Ця порада стосується не лише часнику, а й багатьох інших культур, що закладаються на зберігання. Регулярно оглядайте головки часнику. Відразу видаляйте м’які, пошкоджені або запліснівлі зубчики – так ви зможете запобігти поширенню хвороб.
Вас також можуть зацікавити новини:
Заборони та блокування. Що можуть запровадити в Україні проти порушників мобілізації найближчим часом?
Приготуйте святковий мармуровий курячий рулет - легку, ароматну та корисну альтернативу магазинній ковбасі. Він гарно…
В українській армії планують змінити систему розподілу призовників та їх навчання. Що ще передбачає новий…
Мобільний оператор оновив список послуг для абонентів. Українці можуть платити менше: Vodafone представив три інструменти…
Хочете, щоб вишня та черешня радували великим урожаєм навіть після морозів? Підготуйте дерева заздалегідь.
Чи можна зробити справді смачні та ніжні млинці з мінімуму продуктів? Переконайтеся, що це можливо!