Цей смак знайомий кожному з дитинства — шоколадне масло, яким так смачно було намазувати хліб. Сьогодні розповімо, як легко приготувати його вдома з простих інгредієнтів.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніше шоколадне печиво всього з трьох інгредієнтів за 15 хвилин.
Інгредієнти
- масло вершкове 82,5% — 400 г
- молоко — 100 мл
- какао — 3 ст. ложки
- цукор — 150 г
- ванільний цукор — 1 пачка
Приготування
- В ковшику з’єднайтекакао, цукор, ванільний цукор. Ретельно перемішайте.
- Долийте в ковшик молоко і поставте його на вогонь. Помішуючи, проваріть до загустіння.
- Зніміть ковшик з вогню, накрийте накрийте харчовою плівкою й залишіть до охолодження.
- В миску викладіть вершкове масло кімнатної температури, збийте міксером протягом двох хвилин.
- Невеликими порціями влийте масло у шоколадну масу, збийте, щоб маса була однорідною.
- Форму для масла застиліть харчовою плівкою, викладіть масло, розрівняйте його лопаткою за формою. Зверху накрийте плівкою й відправте в холодильник, щоб масло повністю захололо. Зберігається масло в холодильнику до п’яти діб.
Вас також можуть зацікавити новини: