Новини

Робимо запаси на зиму: а ви вмієте консервувати щавель?

Якщо ви хочете зберегти не тільки смак, а й яскраво-зелений колір щавлю – спробуйте цей спосіб. Він підійде для зберігання тільки в холодильнику або прохолодному льосі.

Консервований щавель

Інгредієнти (на 0,5-літрову банку)

  • щавель – 250 г,
  • вода – 250 мл,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • оцет 9% – 1,5 столові ложки.

Приготування

  1. Переберіть щавель, промийте в холодній воді. Видаліть шорсткі стебла, листя наріжте смужками.
  2. Простерилізуйте банку і кришку (на парі або в духовці).
  3. Укладіть щавель у банку щільно, злегка утрамбовуючи.
  4. У холодній воді розчиніть сіль та оцет.
  5. Залийте щавель холодним маринадом до країв.
  6. Закрийте стерильною кришкою (гвинтовою або з ключем).
  7. Залиште банку на столі на 1-2 дні, потім перенесіть у холодильник або льох.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Луковник – пиріг, який полюблять навіть м’ясоїди

Любите цибулю чи дотримуєтеся посту? Цей ароматний пиріг з м'яким тестом та солодкуватою начинкою стане…

04/08/2025 18:59
  • Статті

Скільки коштує земельний пай: як дізнатися ціну та продати землю

Жителі сільської місцевості нерідко задаються питанням: скільки коштує їхній земельний пай і чи можна його…

04/08/2025 17:57
  • Новини

У Пенсійному фонді повідомили, хто з українок у 2025 році може отримати 30 тисяч гривень допомоги

З липня 2025 року деякі українські жінки можуть одержати від держави разову виплату у розмірі…

04/08/2025 16:58
  • Статті

Юрист приїде до вас: як отримати допомогу, не виходячи з дому

Не кожен може дійти юриста — особливо літні чи маломобільні люди. У таких випадках спеціалісти…

04/08/2025 15:58
  • Новини

Хто точить вашу квасолю: прості способи позбутися квасолевої зернівки

Зернівка відкладає яйця просто у боби, і вже за кілька тижнів молоді жуки пошкоджують насіння.…

04/08/2025 15:10
  • Новини

Ідеальні малосольні огірки: простий рецепт на швидку руку

Малосольні огірки – це ідеальна закуска для літнього столу. Дізнайтеся, як швидко і просто їх…

04/08/2025 14:28