борошно – 4 склянки,
вода (окріп) – 1 склянка,
олія рослинна рафінована – 1 склянка,
сіль – 1 щіпка,
цукор – 1 столова ложка.
яблука – 1 кг,
цукор – 0,5 склянки (або за смаком),
родзинки – 50 г,
кориця – за смаком.
Закип’ятити чайник. Борошно просіяти в миску. У борошні зробити заглиблення, посолити, додати цукор, олію та окріп. Розмішати ложкою.
Руками замісити м’яке тісто. Накрити рушником і залишити на 15-20 хвилин.
Тим часом вимити яблука, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину. Нарізати на маленькі шматочки.
Увімкнути духовку. Тісто поділити на 4 частини. Розкачати тісто, підсипаючи борошно, у тонке коло. Змастити олією.
Викласти яблука в один шар, додати трохи родзинок, посипати цукром і корицею.
Згорнути рулет. Так зробити 4 рулети.
Форму змастити олією, викласти рулети щільно у форму. Змастити олією, посипати цукром і корицею за смаком.
Поставити форму у розігріту духовку, на середню полицю.
Випікати штрудель до готовності при 200 градусах (40-50 хвилин).
Вас також можуть зацікавити рецепти:
Якою буде синоптична ситуація у країні в середу, 10 вересня? Чому метеорологи називають її незвичайною?
Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися. Слкідкуйте за повідомленнями.
Трохи існує настільних ігор, що поєднують за одним столом людей будь-якого віку та інтересів. І…
Яйця - цінний продукт для здорового харчування, багатий на білок і вітаміни. Але як переконатися…
Перехідний період для українців, які перебувають під тимчасовим захистом у Польщі, завершується. Водіям потрібно встигнути…
Маєте 42 роки трудового стажу? Тоді у вас є право вийти на пенсію у 60,…