борошно – 4 склянки,
вода (окріп) – 1 склянка,
олія рослинна рафінована – 1 склянка,
сіль – 1 щіпка,
цукор – 1 столова ложка.
яблука – 1 кг,
цукор – 0,5 склянки (або за смаком),
родзинки – 50 г,
кориця – за смаком.
Закип’ятити чайник. Борошно просіяти в миску. У борошні зробити заглиблення, посолити, додати цукор, олію та окріп. Розмішати ложкою.
Руками замісити м’яке тісто. Накрити рушником і залишити на 15-20 хвилин.
Тим часом вимити яблука, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину. Нарізати на маленькі шматочки.
Увімкнути духовку. Тісто поділити на 4 частини. Розкачати тісто, підсипаючи борошно, у тонке коло. Змастити олією.
Викласти яблука в один шар, додати трохи родзинок, посипати цукром і корицею.
Згорнути рулет. Так зробити 4 рулети.
Форму змастити олією, викласти рулети щільно у форму. Змастити олією, посипати цукром і корицею за смаком.
Поставити форму у розігріту духовку, на середню полицю.
Випікати штрудель до готовності при 200 градусах (40-50 хвилин).
Вас також можуть зацікавити рецепти:
Частина українців можуть отримати грошову допомогу в межах нової програми від міжнародного фонду ERC. Як…
Щоб цибуля добре зберігалася до весни, досвідчені овочівники дали просту пораду. Для багатьох вона здасться…
Від справного димаря чи вентиляційного каналу залежить не лише комфорт, а й безпека. Несправність може…
В Укрзалізниці повідомили, що з 1 серпня буде змінено порядок придбання і повернення квитків на…
Які пенсії та надбавки встановлені до виплат пенсіонерам, які досягли 70 років у 2025 році.…
У липні мешканці південних регіонів України зіткнулися з масштабним нашестям перелітної та єгипетської сарани. Чи…