Новини

Холодець із курки з горошком – новий рецепт страви, без якої не обходиться жоден святковий стіл

Холодець із курки з горошком

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 штука,
  • вода – 5 склянок,
  • морква – 1 штука,
  • желатин – 2 столові ложки,
  • часник – 2 зубчики,
  • цибуля – 1 штука,
  • консервований горошок – за смаком,
  • кріп і петрушка – 1 пучок.

Приготування:

  1. Курку залити холодною водою, додати очищену моркву, часник і цибулину. Поставити на вогонь і варити годину після закипання. Знімати піну в процесі варіння. Додати лавровий лист, перець горошком і сіль. Бульйон кілька разів процідити. Моркву нарізати кружечками, а курку порвати на шматочки.
  2. Желатин розвести в склянці холодної води і залишити на 40 хвилин. Набряклий желатин додати в бульйон і нагріти на вогні, не доводячи до кипіння. Варену моркву, консервований зелений горошок і зелень розкласти у невеликі форми. Викласти у форми курку і залити бульйоном. Залишити на ніч для застигання.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00