Новини

З магазинними не порівняти: готуємо найсмачніші шоколадні цукерки з чотирьох інгредієнтів

Шоколадні цукерки – це завжди смачно, але магазинні не можуть зрівнятися з домашніми! Усього з чотирьох інгредієнтів ви зможете створити солодощі, які точно підкорять вас і ваших гостей! Переконайтеся в цьому самі!

Раніше ми розповідали, як приготувати ніжні медово-шоколадні тістечка.

Інгредієнти:

  • лісові горіхи – 100 г (50 г для обсипання та 50 г для начинки);
  • чорний або молочний шоколад – 75 г (50 г у цукерки, 25 г у глазур);
  • білий шоколад – 95 г;
  • молоко – 60 мл (50 мл у цукерки, 3 ст.л. в глазур).

Приготування:

  1. Поламайте білий і молочний (або чорний) шоколад у миску, залийте його молоком і прогрійте в мікрохвильовій печі до досягнення однорідної маси.
  2. У кавомолці перемеліть 25 г горіхів (25 ядер) в дрібну крихту й висипте їх в гарячу шоколадно-молочну масу. Усе добре перемішайте.
  3. Охолодіть шоколадну масу до кімнатної температури і сховайте в холодильник для охолодження (приблизно на 15-20 хвилин).
  4. Подрібніть 50 грамів горіхів для обсипання (не надто дрібно).
  5. Дістаньте з холодильника шоколадно-горіхову масу (вона має добре тримати форму) і починайте ліпити цукерки. У подрібнені горіхи викладіть половину чайної ложки маси, всередину вдавіть ядро ​​фундука і дуже швидко зробіть кульку. Кожну кульку злегка обваляйте в горіховій крихті.
  6. Тарілку з готовими цукерками відправте в морозилку на приблизно 20 хвилин.
  7. Для глазурі до молочного шоколаду додайте молоко і розтопіть масу в мікрохвильовій печі. Усе добре перемішайте (якщо хочете, щоб глазур не приставала до пальців, не додавайте молоко, а візьміть більше шоколаду). Не охолоджуйте, інакше глазур буде надто густа і цукерки катати в ній буде складно.
  8. Дістаньте з морозилки цукерки й по одній занурте в глазур, добре обваляйте в ній. За допомогою виделки дістаньте та викладіть на тарілку, після чого знову відправте в холодильник.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

У чому секрет пишного і рівного бісквіту: спробуйте – і підкоріть всіх подруг

Яйце, цукор і борошно - все просто, але бісквіт не піднімається, то тріскається, то осідає.…

08/04/2025 20:34
  • Статті

Екзема, псоріаз та алергії: як уникнути весняного загострення

Зміна сезону часто викликає посилення симптомів хронічних шкірних захворювань: екземи, псоріазу, грибка, алергії.

08/04/2025 19:58
  • Новини

В очікуванні Великодня: готуємо заздалегідь домашню ковбасу

Великодній святковий стіл без домашньої ковбаси уявити важко. А ось приготувати її легко та нескладно.

08/04/2025 18:39
  • Статті

Хочете взяти кредит: які ризики вас чатують і де треба проявити обережність

Перш ніж підписувати будь-які фінансові документи, важливо розуміти, на що саме ви погоджуєтеся, які умови…

08/04/2025 17:45
  • Статті

Чому українцям за кордоном складно поновити пенсію?

На електронну пошту редакції «На пенсії» надійшов лист з Німеччини. Жінка на ім’я Наталія захотіла…

08/04/2025 16:46
  • Статті

Коли подавати заяву на субсидію: важливо не пропустити терміни подання заяви

Для багатьох українських сімей життєво важливою є можливість отримувати житлові субсидії. Особливо це актуально для…

08/04/2025 15:55