Новини

Пісні страви: що приготувати у Великий піст – спробуйте печиво вівсяно-яблучне

Печиво вівсяно-яблучне

Інгредієнти:

  • Яблука – 180 грамів,
  • цукор – 200 грамів,
  • мед – 40 грамів,
  • рослинна олія – 45 грамів,
  • родзинки – 150 грамів,
  • пластівці вівсяні – 120 грамів,
  • ванілін – 2 грами,
  • кориця – 2 грами,
  • сода – 6 грамів,
  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 150 грамів,
  • борошно пшеничне цільнозернове – 100 грамів.

Приготування:

  1. Яблука очистіть від насіння і натріть на тертці. Змішайте з цукром, медом і олією, дайте постояти кілька хвилин, щоб яблука пустили сік.
  2. У цей час промийте родзинки теплою водою і обсушіть їх паперовим рушником. У миску з яблучною сумішшю додайте родзинки, вівсяні пластівці, ванілін, корицю і соду. Добре перемішайте.
  3. Борошно вищого ґатунку просійте через сито. Обидва види борошна додайте в тісто і перемішайте лопаткою. Розрівняйте поверхню тіста, накрийте плівкою в контакт і залиште при кімнатній температурі щонайменше на півгодини.
  4. За цей час тісто стане більш щільним і пластичним. Скачайте з тіста кульки розміром приблизно з м’яч для пінг-понгу. Щоб кульки виходили акуратними, робіть це мокрими руками.
  5. Деко застеліть силіконовим килимком, пергаменом або фольгою. Якщо ви використовуєте пергамент або фольгу, змастіть їх рослинною олією, щоб печиво не прилипло. Викладіть кульки тіста так, щоб між ними залишався простір у 3-4 сантиметри, оскільки печиво в процесі збільшуватиметься в діаметрі.
  6. Випікайте печиво при середній температурі (170-190 градусів) до красивого карамельного кольору (10-15 хвилин). Температура і час випікання залежать від потужності духовки, тож уважно стежте за першим деком, щоб печиво не підгоріло.

Готове печиво залиште на деку до охолодження. Гаряче печиво дуже крихке і буде ламатися при спробі його зняти.

Готували Таміла Терзян і Тетяна Данчева

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 10 червня

10 червня по всій Україні має бути досить комфортна погода.

09/06/2025 22:24
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 10 червня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

09/06/2025 21:50
  • Статті

Зелёные братья: чем кабачок отличается от цуккини, кто из них полезнее Зелені брати: ніж кабачок відрізняється від цукіні, хто з них корисніший

Влітку на ринках повно зелених овочів — кабачків та цукіні. Чим вони відрізняються і який…

09/06/2025 21:18
  • Новини

Переїзд пільговика на інше місце проживання: як не втратити право на пільги

Переїзд не скасовує право на пільги, але потребує оновлення даних. Розповідаємо, як це зробити без…

09/06/2025 20:39
  • Статті

Як заощадити на електриці, не відмовляючись від бойлера: платіжки за світло стануть меншими

З настанням літа українці прагнуть знизити комунальні витрати. Ми розповімо, як грамотно використовувати бойлер та…

09/06/2025 19:56
  • Новини

Літо на смак: полуниця, сир та зелень в ідеальному салаті

Забудьте про звичайні десерти - полуниця відмінно поєднується із солоним сиром та горіхами. Легкий салат,…

09/06/2025 18:42