Новини

Пісні страви: що приготувати у Великий піст – спробуйте печиво вівсяно-яблучне

Печиво вівсяно-яблучне

Інгредієнти:

  • Яблука – 180 грамів,
  • цукор – 200 грамів,
  • мед – 40 грамів,
  • рослинна олія – 45 грамів,
  • родзинки – 150 грамів,
  • пластівці вівсяні – 120 грамів,
  • ванілін – 2 грами,
  • кориця – 2 грами,
  • сода – 6 грамів,
  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 150 грамів,
  • борошно пшеничне цільнозернове – 100 грамів.

Приготування:

  1. Яблука очистіть від насіння і натріть на тертці. Змішайте з цукром, медом і олією, дайте постояти кілька хвилин, щоб яблука пустили сік.
  2. У цей час промийте родзинки теплою водою і обсушіть їх паперовим рушником. У миску з яблучною сумішшю додайте родзинки, вівсяні пластівці, ванілін, корицю і соду. Добре перемішайте.
  3. Борошно вищого ґатунку просійте через сито. Обидва види борошна додайте в тісто і перемішайте лопаткою. Розрівняйте поверхню тіста, накрийте плівкою в контакт і залиште при кімнатній температурі щонайменше на півгодини.
  4. За цей час тісто стане більш щільним і пластичним. Скачайте з тіста кульки розміром приблизно з м’яч для пінг-понгу. Щоб кульки виходили акуратними, робіть це мокрими руками.
  5. Деко застеліть силіконовим килимком, пергаменом або фольгою. Якщо ви використовуєте пергамент або фольгу, змастіть їх рослинною олією, щоб печиво не прилипло. Викладіть кульки тіста так, щоб між ними залишався простір у 3-4 сантиметри, оскільки печиво в процесі збільшуватиметься в діаметрі.
  6. Випікайте печиво при середній температурі (170-190 градусів) до красивого карамельного кольору (10-15 хвилин). Температура і час випікання залежать від потужності духовки, тож уважно стежте за першим деком, щоб печиво не підгоріло.

Готове печиво залиште на деку до охолодження. Гаряче печиво дуже крихке і буде ламатися при спробі його зняти.

Готували Таміла Терзян і Тетяна Данчева

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на середу, 30 липня

Яка буде синоптична ситуація в країні 30 липня? На сході очікується суха спекотна погода, а…

29/07/2025 23:41
  • Статті

Як користуватись навушниками, щоб не зіпсувати слух?

Більшість сучасних людей активно користуються навушниками, щоб слухати музику чи подкасти, дивитися кіно, грати в…

29/07/2025 23:14
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 30 липня 2025 року: як геомагнітна ситуація вплине на здоров’я

Магнітні бурі можуть впливати на здоров'я людей, тому попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори…

29/07/2025 22:57
  • Новини

Нова ера українських грошей: що Нацбанк планує робити із 50 копійками

Національний банк України оголосив про майбутні зміни у грошовій системі: одні монети вилучають, інші залишають…

29/07/2025 21:59
  • Новини

Які свята чекають на нас у серпні: церковні, державні, професійні

Останній місяць літа в Україні відзначений безліччю свят. Серед них як найважливіші церковні дати, так…

29/07/2025 20:47
  • Статті

Якщо болить у паху без причини: про що може попереджати тіло

Періодична або постійна біль у ділянці таза може бути не просто наслідком втоми чи переохолодження.…

29/07/2025 19:32