Консерви з риби вважають досить простим продуктом харчування. Адже вони не потребують кулінарних вмінь, часу і ресурсу для приготування. Достатньо відкрити бляшанку і можна організувати перекус або повноцінний прийом їжі.
Читайте також: Ця популярна та улюблена багатьма риба може збільшити ризик розвитку онкологічних захворювань
Навіть у консервованому вигляді риба зберігає чимало вітамінів і корисних мікроелементів. Тому це ще й досить бюджетний спосіб налагодити здоровий раціон харчування.
Людям старшого віку, які не мають достатньої вправності, сил або бажання готувати, якісні рибні консерви можуть стати дуже помічними. Адже вітаміни групи B і D, залізо, йод та кальцій важливі для підтримки здоров’я.
Сардини
Сардина належить до продуктів з помірною ціною, тому доступна широкому колу людей, в тому числі і пенсіонерам. Ця риба допомагає берегти здоров’я серця та знизити рівень «поганого» холестерину. У сардинах дуже мло ртуті, але багато кальцію та вітамінів: B, D, E, A. Як і більшість риби, ці консерви є хорошим джерелом омега-3 поліненасичених жирних кислот. Тому регулярне споживання такого продукту допомагають захистити організм від вікових захворювань.
Печінка тріски
Такі консерви варто включати в раціон людям, які страждають на захворювання серцево-судинної системи, оскільки печінка тріски профілактує утворення тромбів. Гепарин у складі продукту здатен розріджувати кров.
Важливо обирати консерви з хорошим терміном придатності, слідкувати, щоб банка не мала пошкоджень, вм’ятин.
Вам також будуть цікаві новини:
Нове дослідження показало: одна поширена звичка під час сну може провокувати розвиток небезпечних захворювань.
Незважаючи на воєнний час, в Україні проводять заплановані підвищення пенсій. Так, у червні своє підвищення…
У вівторок, 3 червня, у західних, північних та місцями центральних областях очікується нестійка погода: пройдуть…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Як поводитися метеозалежним людям?
Трійця, одне з найбільших християнських свят, яке відзначають на п'ятдесятий день після Великодня. Тому свято…
Шпинат може бути не тільки корисним, а й справді смачним. Розкажемо, як швидко обсмажити його…