Новини

Яких помилок ми припускаємося під час приготування риби

Головні помилки під час приготування риби

1. Неправильне розморожування. Розморожуйте рибу в холодильнику. Швидке розморожування при кімнатній температурі або в гарячій воді руйнує білок, через що риба стає пухкою та в’ялою.

2. Недостатній розігрів сковороди. Якщо покласти рибу на холодну сковороду, вона почне тушкуватися у волозі, що виділяється, замість того, щоб обсмажуватися.

3. Переповнення сковороди. Не кладіть занадто багато риби одночасно – це знижує температуру пательні та заважає утворенню хрусткої скоринки.

4. Часте перевертання. Дайте рибі добре підрум’янитися з одного боку. Часте перевертання може пошкодити філе і зробити його менш соковитим.

5. Пересмажування. Риба готується швидко, і якщо перетримати її на вогні, вона стане сухою і жорсткою.

6. Занадто багато борошна при паніруванні. Зайве борошно підгорає і надає страві гіркоти. Перед смаженням обов’язково струсіть зайве борошно зі шматочків риби.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Хурма проти шарону: хто корисніший і чому варто їсти хурму цієї осені

Восени на полицях з'являється сонячна хурма — фрукт, який не тільки тішить смак, а й…

03/11/2025 21:16
  • Новини

«Зимова підтримка» від держави: українцям виплатять від 1000 до 6500 гривень уже у грудні

З грудня українці матимуть змогу отримати фінансову допомогу від держави — від 1000 до 6500…

03/11/2025 20:45
  • Статті

Кожен п’ятий страждає: що потрібно знати про деформацію пальців стопи

Після довгої прогулянки ви відчуваєте біль у стопі, а пальці наче «загинаються»? У вас може…

03/11/2025 20:25
  • Новини

Одній категорії українців зменшать пенсії: хто буде отримувати «мінімалку»

Тепер деякі пенсіонери не зможуть отримувати більше за мінімальну пенсію: парламент затвердив обмеження.

03/11/2025 20:02
  • Новини

Рафінована олія проти нерафінованої: яка краще для здоров’я і кухні

На полицях супермаркетів можна знайти десятки видів рослинної олії, рафінованої і навпаки. Які з них…

03/11/2025 18:56
  • Новини

Як зварити повидло із слив без цукру: смачне, цілюще, натуральне – найкращий рецепт

Просте у приготуванні, але потребує терпіння, сливове повидло без цукру зберігає максимум користі та насичує…

03/11/2025 18:35