Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яОбов'язково їжте цю рибу: ціна бюджетна, а користь здоров'ю – просто колосальна

Обов’язково їжте цю рибу: ціна бюджетна, а користь здоров’ю – просто колосальна

Этот материал также доступен на русском языке
Риба - це дуже корисний продукт у нашому раціоні, звичайно, є і така, яку потрібно вживати в обмежених кількостях, але сьогодні поговоримо саме про корисну і, найголовніше, бюджетну рибу.

Нутриціолог назвала 5 найкорисніших і найсмачніших видів риби, які мають бути у нашому раціоні.

Раніше ми розповідали, яка риба корисна для пенсіонерів.

«Настійно рекомендую включати до свого раціону щонайменше двічі на тиждень жирні сорти риб, але щодня вживати інші морські продукти, які більше до смаку, але не забувайте про різноманіття», – порадила фахівець.

Найсмачніші та найбюджетніші види риб

  1. Скумбрія

Ця жирна риба має у своєму складі велику кількість вітаміну D та В12, омега-3 жирних кислот, мінералів: фтор, фосфор, йод, калій та мідь.

  1. Тріска

Це високобілкова риба із незначною кількістю жирів у складі. У ній містяться вітаміни В, А, Е, омега-3, жирні кислоти, мікроелементи: фосфор, йод, магній, фтор, калій та інші.

  1. Горбуша

Ця риба має ще одну назву – “рожевий лосось”. Високобілкова риба з невеликою кількістю жирів у складі. Містить багато йоду, фосфору, вітаміни групи В, А, С, Е, РР, омега-3 жирних кислот.

  1. Хек

Бюджетна високобілкова, низькокалорійна, нежирна риба. Має у складі вітаміни групи В, кальцій, залізо, фосфор, цинк, омега-3, фтор та інші вітаміни та мікроелементи.

  1. Морський окунь

Це риба з високим вмістом білка, що легко засвоюється, і помірною кількістю жирів. Має у складі вітаміни групи В, А, РР, D, мінерали: калій, кальцій, йод, фосфор, магній та хром.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні