Новини

Як правильно їсти чорнослив, щоб не завдати шкоди здоров’ю: багато хто цього не знає

Чим корисний чорнослив

Чорнослив містить клітковину, тому сприяє травленню. Природні проносні речовини допомагають людям, які страждають на закрепи.

Раніше ми розповідали, як потрібно мити сухофрукти.

Калій та магній нормалізують тиск, покращують пружність судин. Тому сушені сливи корисні для серцево-судинної системи.

Бор, кальцій та вітамін К важливі для зміцнення кісткової тканини.

Чорнослив також рекомендовано для профілактики анемії. Завдяки вмісту заліза він підтримує нормальний рівень гемоглобіну.

Антиоксидантні речовини здатні убезпечити клітини організму від передчасного старіння, а також зміцнювати імунітет.

Як правильно їсти чорнослив

Занадто сухий чорнослив можна попередньо замочити у теплій воді. Буде достатньо 10-15 хвилин, щоб зробити його знову соковитим.

Цей продукт чудово підходить у якості перекусу. Добре поєднується з горіхами, а також медом. А в поєднанні з кисломолочними продуктами покращує травлення.

Для людей, які намагаються обмежити вживання цукру, чорнгослив може стати натуральним підсолоджувачем. Подрібнений продукт використовують у випічці та десертах.

Сушені ягоди сливи здатні додати характерних смакових акцентів та солодкого смаку напоям. Чорнослив додають до компотів, узварів, смузі і навіть чаю.

Що приготувати з чорносливу

Спробуйте зміксувати чорнослив в салатах з куркою та волоськими горіхами, з відвареним буряком і горіхами, з бринзою, шпинатом і медово-гірчичним соусом.

Готуючи основні страви, чорнослив гармонійно можна поєднати з тушкованою куркою, свининою, гречкою та грибами, пловом.

Традиційні десерти також не обходяться без цього продукту. Змішавши подрібнений чорнослив з горіхами та медом отримаємо смачні й корисні домашні цукерки. Смакують з чорносливом також сирна запіканка, шоколадний або медовий торти, шоколадний мус, сухі сніданки з молоком, млинці та сирники.

Скільки чорносливу можна їсти

Попри можливості широкого застосування в кулінарії, дієтологи радять їсти чорнослив в досить обмеженій кількості: 4-6 штук на день. Надмірне споживання може призвести до розладів травлення.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Хто із українців може втратити право на спадщину: юридичні підстави

Згідно з українським законодавством, існують конкретні обставини, за яких особа може бути усунена від права…

11/09/2025 05:38
  • Новини

Погода в Україні на четвер, 11 вересня: що наробить циклон

У четвер, 11 вересня, під впливом потужного антициклону з північного сходу по всій Україні встановиться…

10/09/2025 23:47
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 11 вересня 2025 року: хвилювання чи спокійна обстановка

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Який прогноз у фахівців?

10/09/2025 22:53
  • Новини

Чим відрізняється Матіас від звичайного оселедця: просте пояснення, у чому різниця

Ніжний смак, відсутність кісток та мінімум солі – все це Матіас. Чому він такий популярний…

10/09/2025 21:57
  • Новини

В Україні почали спостерігатися стрибки напруги: що робити при перепадах та як зберегти техніку

Через пошкодження енергосистеми, спричинені атаками Росії, в українських мережах фіксують стрибки напруги. Експерти пояснюють, чим…

10/09/2025 20:59
  • Статті

Стильна чоловіча білизна: як підібрати комплект для особливих випадків?

Особливі події у житті кожного чоловіка вимагають особливої уваги до деталей, включаючи підбір якісної та…

10/09/2025 20:18