Новини

Як правильно їсти чорнослив, щоб не завдати шкоди здоров’ю: багато хто цього не знає

Чим корисний чорнослив

Чорнослив містить клітковину, тому сприяє травленню. Природні проносні речовини допомагають людям, які страждають на закрепи.

Раніше ми розповідали, як потрібно мити сухофрукти.

Калій та магній нормалізують тиск, покращують пружність судин. Тому сушені сливи корисні для серцево-судинної системи.

Бор, кальцій та вітамін К важливі для зміцнення кісткової тканини.

Чорнослив також рекомендовано для профілактики анемії. Завдяки вмісту заліза він підтримує нормальний рівень гемоглобіну.

Антиоксидантні речовини здатні убезпечити клітини організму від передчасного старіння, а також зміцнювати імунітет.

Як правильно їсти чорнослив

Занадто сухий чорнослив можна попередньо замочити у теплій воді. Буде достатньо 10-15 хвилин, щоб зробити його знову соковитим.

Цей продукт чудово підходить у якості перекусу. Добре поєднується з горіхами, а також медом. А в поєднанні з кисломолочними продуктами покращує травлення.

Для людей, які намагаються обмежити вживання цукру, чорнгослив може стати натуральним підсолоджувачем. Подрібнений продукт використовують у випічці та десертах.

Сушені ягоди сливи здатні додати характерних смакових акцентів та солодкого смаку напоям. Чорнослив додають до компотів, узварів, смузі і навіть чаю.

Що приготувати з чорносливу

Спробуйте зміксувати чорнослив в салатах з куркою та волоськими горіхами, з відвареним буряком і горіхами, з бринзою, шпинатом і медово-гірчичним соусом.

Готуючи основні страви, чорнослив гармонійно можна поєднати з тушкованою куркою, свининою, гречкою та грибами, пловом.

Традиційні десерти також не обходяться без цього продукту. Змішавши подрібнений чорнослив з горіхами та медом отримаємо смачні й корисні домашні цукерки. Смакують з чорносливом також сирна запіканка, шоколадний або медовий торти, шоколадний мус, сухі сніданки з молоком, млинці та сирники.

Скільки чорносливу можна їсти

Попри можливості широкого застосування в кулінарії, дієтологи радять їсти чорнослив в досить обмеженій кількості: 4-6 штук на день. Надмірне споживання може призвести до розладів травлення.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00