Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому в зимовий час потрібно споживати чорнослив і чим він корисний?

Чому в зимовий час потрібно споживати чорнослив і чим він корисний?

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені розповіли, як потрібно правильно їсти сухофрукти, щоби принести користь організму. Якщо в літній час можна їсти сливи, то взимку потрібно віддати перевагу чорносливу.

Чорнослив має просто феноменальні властивості. Про це повідомляє agrotrend.com.ua.

Чорнослив – джерело клітковини

Чорнослив рекомендують при проблемах із кишечником – при метеоризмі, відчутті тяжкості, розпирання та болі в животі, а регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти запору.

Це пояснюється тим, що чорнослив, або сушена слива, є чудовим джерелом клітковини, що допомагає моториці кишечника.

100-грамова порція чорносливу (близько 10 шт.) містить близько 7 г клітковини та є щоденною потребою організму.

Допомагає запобігти втраті кісткової маси

Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам рекомендується споживати від 22 до 28 г клітковини, тоді як чоловіки повинні споживати від 28 до 34 г клітковини на день.

“Клітковина – лише одна з багатьох важливих переваг чорносливу”, – говорить науковий співробітник Крістофер Мор. В одному дослідженні, опублікованому в академічному журналі Osteoporosis International, вчені виявили, що щоденне вживання п’яти-шести чорносливів може допомогти запобігти втраті кісткової маси. Мор спеціально досліджував споживання чорносливу жінками в постменопаузі, які страждають на остеопороз. Ті, хто споживав п’ять-шість штук чорносливу за шість місяців, змогли запобігти втраті мінеральної щільності кісток.

“Чорнослив має бути в раціоні кожного” “Така ж кількість чорносливу (п’ять-шість штук) покращить фактори ризику серцевих захворювань та запалень, тому чорнослив має бути постійно у вашому раціоні”, – поділився дослідник.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні